ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μποχωρίδης και Βεζένκοφ μίλησαν για την αποχώρηση Διαμαντίδη

Δύο αγαπημένα παιδιά της οικογένειας του Άρη μίλησαν για την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από την ενεργό δράση. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τον οποίο ο Διαμαντίδης είναι συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, τον οποίο αντιμετώπισε και με τον Άρη και με την Μπαρτσελόνα.

Οι δηλώσεις των δύο πρώην παικτών του Άρη έγιναν στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για τον Διαμαντίδη, στο οποίο μιλούν παίκτες που “μεγάλωσαν” με τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Λευτέρης Μποχωρίδης (Παναθηναϊκός, 1994, Ελλάδα): «Αυτό που θυμάμαι από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, όταν είχα κατέβει πέρυσι το καλοκαίρι στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω την ομάδα και να μπω στα αποδυτήρια, ήταν ότι δεν ήξερα πώς θα είναι από κοντά όταν τον συναντήσω. Από παλιά θαύμαζα τον Δημήτρη. Δεν ήξερα τι να του πω. Όταν πήγα την πρώτη μέρα στο γήπεδο εκείνος ήταν ήδη εκεί. Μου είπε να κάνουμε μαζί προπόνηση την επόμενη μέρα και από την πρώτη στιγμή γενικά με είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Μου είχε πει: “αύριο πάλι μαζί”. Όσο είμαι εδώ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι κοντά σε όλους τους μικρούς και πραγματικά είναι τεράστια τιμή για εμένα που μπόρεσα και τον είχα συμπαίκτη, τον έζησα και τον έμαθα τόσο καλά».

Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Μπαρτσελόνα, 1995, Βουλγαρία): «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών στην Ευρώπη. Η δική μου γενιά δεν μεγάλωσε με τον Γκάλη ή τον Γιαννάκη, μεγάλωσε με τον Διαμαντίδη. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και άνθρωπος. Όσο πλησιάζει το τέλος της μπασκετικής του καριέρας προκαλεί συγκίνηση και ακόμα περισσότερο δέος. Πιστεύω ότι αρμόζει να τελειώσει η καριέρα του Δημήτρη με ένα Final Four και ευχόμαστε όλοι να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω αγωνιστεί πολλές φορές απέναντι στον Δημήτρη και φέτος και στην Euroleague και παλαιότερα. Δυστυχώς για εμένα, δεν κατάφερα ποτέ να τον νικήσω! Πάντα μετά το τέλος του παιχνιδιού μου έλεγε μπράβο και να συνεχίσω να δουλεύω. Πάντα είχε έναν καλό λόγο να μου πει. Πραγματικά, είναι πολύ δυσάρεστο ότι ένας τόσο μεγάλος αθλητής φτάνει στο τέλος της καριέρας του. Θα είναι για πάντα ένα πρότυπο για όλους τους νέους καλαθοσφαιριστές».

Δηλώσεις έκανε επίσης και ο Ντίνος Μήτογλου, που αντιμετώπισε τον Διαμαντίδη ως παίκτης του Άρη και τώρα βρίσκεται στο Γουέικ Φόρεστ: «Ό,τι και να πούμε για τον Διαμαντίδη είναι λίγο. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότυπα παικτών στις μέρες μας, όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος. Θυμάμαι όταν βρεθήκαμε πρώτη φορά αντίπαλοι εγώ ήμουν στον Άρη, 17 ετών. Έβλεπα τον Διαμαντίδη από κοντά και έλεγα από μέσα μου: “Wow, ο Διαμαντίδης”! Βέβαια, προσπαθούσα να μην το δείχνω, ήθελα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου”.

To Top