Μπύρος: “Ίσως ζηλέψω και τον Άρη – Έπρεπε να είχα από την αρχή Κωστένογλου”

Ο Γιάννης Μπύρος, ιδιοκτήτης της Δόξας Δράμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε για όλους και για όλα και πώς εάν είχε από την αρχή τον Νίκο Κωστένογλου, τότε «όλοι θα έβλεπαν την ουρά μας».

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Θα το πω από καρδιάς, ζηλεύω την Παναχαϊκή. Μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί. Ζηλεύω αυτό που έχετε κάνει στην Πάτρα με τον Κατσουράνη. Με δύο ομάδες ενθουσιάστηκα από το κλίμα και τον κόσμο. Με τον ΟΦΗ και την Παναχαϊκή. Ζήλεψα τον κόσμο που μαζεύει η Παναχαϊκή, τον κόσμο που μαζεύει ο ΟΦΗ, την ατμόσφαιρα. Ίσως προσεχώς ζηλέψω και τον Αρη. Κάποτε η Δόξα Δράμας είχε και 10.000 κόσμο στο γήπεδο, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε πέσει στην ανυποληψία. Δεν έρχονται πάνω από 2.500».

Από πού πηγάζει η αισιοδοξία σας ότι θα ανέβει στη Super League και 3η ομάδα από την Football League και κυνηγάτε την 3η θέση;

«Στην ψηφοφορία της Super League αποφάσισαν ότι όποια ομάδα δεν πάρει αδειοδότηση δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Συνεπώς αν προκύψει κενό θα καλυφθεί από τη Football League».

Είναι εκτίμηση, λοιπόν, η πληροφόρηση ότι θα ανέβει και 3η ομάδα;

«Πληροφόρηση. Όταν για πρώτη φορά πήγα στη Super League και έμαθαν τις βλέψεις που έχω για τη Δόξα μου είπαν «κανόνισε να πιάσεις την 3η ή 4η θέση». Ζητώ από την Πολιτεία να κάνει καλά τη δουλειά της με τις αδειοδοτήσεις».

Ποια ομάδα τελικά θα τερματίσει 3η;

«Η Παναχαϊκή έχει αβαντάζ λόγω προγράμματος, και τέσσερις βαθμούς περισσότερους. Όμως θα κυνηγήσουμε ως το τέλος την 3η θέση».

Εάν ήταν ο Κωστένογλου από την αρχή θα ήσασταν στην δυάδα;

«Εάν ήταν από την αρχή, όλοι θα έβλεπαν την ουρά μας».

Όπως έχετε δει τις ομάδες στο πρωτάθλημα, δίκαια ο Αρης και ο ΟΦΗ οδηγούν την κούρσα έχοντας σημαντική διαφορά;

«Αλήθεια θα σας το πω. Συγχαίρω την Παναχαϊκή και τον Κατσουράνη. Με λίγα χρήματα και με νέα παιδιά έχουν την ομάδα ψηλά. Φαίνεται ότι ξέρει ο Κατσουράνης να κάνει καλά τη δουλειά του. Εγώ στη δουλειά μου παίρνω κάθε χρόνο το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, γιατί ξέρω καλά τι κάνω. Έτσι πρέπει να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, να υπάρχουν άνθρωποι που να ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Κατσουράνης είναι ένας από αυτούς, πιστεύω ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Έχω δει πώς αγωνίζεται η Παναχαϊκή και επαναλαμβάνω τη ζηλεύω. Πάντα ήθελα μια τέτοια ομάδα με μικρούς σε ηλικία παίκτες και προοπτική, αλλά όλοι οι προπονητές που ήρθαν στη Δόξα ήθελαν να δουλεύουν με φτασμένους. Ο Κατσουράνης κατάφερε να κάνει κάτι πολύ δυνατό με τις γνώσεις του και εμείς δεν μπορούμε αυτό να το κάνουμε με χρήματα, το ζηλεύω. Αυτή τη δουλειά ήθελα να κάνω και στη Δόξα Δράμας, αλλά δεν υπήρχε ένας Κατσουράνης να το κάνει. Στη δουλειά μου ό,τι κατάφερα το κατάφερα με τη γνώση που είχα. Στο ποδόσφαιρο με ενοχλεί που η πλειοψηφία θέλει το έτοιμο, δηλαδή τους καλύτερους παίκτες. Ετσι και η γιαγιά μου θα έφτιαχνε ομάδα».

Με τη Δόξα Δράμας πώς ασχοληθήκατε;

«Είμαι από τη Δράμα. Στο γήπεδο είχα να πάω 40 χρόνια. Και τότε, 15 χρονών παιδάκι πήγαινα στο β’ ημίχρονο, γιατί δεν είχα χρήματα να πληρώσω εισιτήριο. Όμως δεν ήθελα να μπλέξω με το ποδόσφαιρ, αλλά έχω μια αρρώστια. Έχω πάθος, είμαι τελειομανής. Μου είπαν, λοιπόν, ότι η ομάδα θα πέσει στο Τοπικό για 40.000 ευρώ. Ε, τα 40.000 έγιναν 150.000. Είπα, λοιπόν, ότι με 150.000 ευρώ το όνομά μου ξεφτιλίζεται.

Υπήρχε ανοργανωσιά παντού. Διαλυμένα τα πάντα, δεν μπορούσα αυτό το περιβάλλον. Προτιμώ να βάλω το χέρι βαθιά στην τσέπη για να είναι τα πράγματα στα δικά μου στάνταρ. Αυτό συνέβη με τη Δόξα Δράμας. Δεν είμαι λεφτάς, αλλά εργάζομαι σκληρά και βγάζω χρήματα. Ξυπνάω 3-4 το πρωί καθημερινά και επιστρέφω σπίτι στις 10 το βράδυ. Κάθε πρωί ξεκινώντας λέω ότι χρειάζεται να βγάλω 3.500 ευρώ για τη Δόξα».

Αληθεύει ότι κάθε Τρίτη μοιράζετε στα αποδυτήρια 12.000 ευρώ στη νίκη και 4.000 ευρώ στην ισοπαλία;

«Για πρώτη φορά έγινε μετά την εκτός έδρας νίκη μας επί του Εργοτέλη. Ήδη ο υπάλληλος έχει παραλάβει τα χρήματα για να μοιραστούν στους παίκτες για τη νίκη επί της Παναχαϊκής».

Ομάδες ακούγεται ότι είναι σε μπλοκ, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Μαρινάκη. Εσείς είστε κάπου;

«Θα βάλω φέτος 1,5 εκατ. ευρώ. Να είμαι σε μπλοκ για να πάρω 30.000 ή 40.000 ευρώ ή έναν δανεικό όπως ακούγεται ότι κάνουν άλλοι; Κανείς δεν έχει πει κάτι για εμάς».

To Top