“Μόνο ένας τρελός θα αναλάμβανε, υπομονή, ψυχραιμία και στήριξη”

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νίκος Τσαρούχας και συνέστησε ψυχραιμία και στήριξη στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Μιλώντας στον “Αρένα” υποστήριξε αρχικά για την κακή πορεία του Άρη: «Τέτοια βαθμολογική ανεπάρκεια δεν υπήρξε ποτέ. Η ιστορία λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το τέλος δεν θέλω να το πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυσοίωνο. Είμαστε και λίγο άτυχοι. Πάντως, η δυναμική της ομάδας δεν είναι η δυναμική των παλιών ομάδων του Άρη, αλλά και η διοίκηση δεν έχει τις δυνατότητες να ενισχύσει την ομάδα λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές».

Για τον Ηλιάδη: «Ο Ηλιάδης επιφορτίστηκε μία κατάσταση που μόνο ένας τρελός θα μπορούσε. Κάνει προσπάθειες για το καλύτερο και δεν νομίζω κανείς που ασχολείται με τα κοινά ενός τόσο μεγάλου συλλόγου ξεκινάει με δόλο και αποτυχία. Στην κατάσταση την οποία βρέθηκε ο Άρης στην περίοδο Ηλιάδη δεν θα την αναλάμβανε ένας που να το έψαχνε. Μετά το άρθρο 44 ο Άρης είχε δημιουργήσει μία πορεία διαφορετική αλλά μπήκε σε εντελώς χειρότερη. Αυτό οφείλεται σε λάθη των προηγούμενων παραγόντων και αυτών που δεν είχαν λάβει υπόψη την σοβαρότητα της αποστολής που αναλάμβαναν. Και μία μεγάλη μερίδα οπαδών. Ορισμένοι οπαδοί συνετέλεσαν σε αυτή την πορεία.  Με τις παρεμβάσεις και με τον τρόπο τους δημιούργησαν δυσκολίες αλλά και αναποφασιστικότητα ορισμένων καλών παικτών να ενταθούν στον σύλλογο μας.  Αυτό είναι πασιφανές. Επηρέαζαν και παράγοντες που θα μπορούσαν  να βοηθήσουν και οικονομικά και προσωπικά. Εγώ νομίζω ότι συγκεκριμένοι παράγοντες  ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν».

Τι θα συνιστούσε στον κόσμο και στην διοίκηση Ηλιάδη: «Πρώτα από όλα ψυχραιμία γύρω μέσα και έξω από το γήπεδο. Υπομονή και βεβαίως στήριξη στον Ηλιάδη γιατί αυτός τραβάει το κουπί και στήριξη για το καλύτερο δυνατόν. Οπότε όταν υποπέσει σε ένα λάθος αυτό να μην είναι επώδυνο και να ξεπερνιέται με την στήριξη. Εμένα οι δυνάμεις μου είναι αυτές που είχα και παλιά και την αγάπη μου για τον σύλλογο δεν μπορεί να την βγάλει κανείς» για να συνεχίσει: «Η ομάδα έχει ορισμένες δυνατότητες αλλά είναι και άτυχη. Δεν μπορεί να σκοράρει. Φτάνουμε στην μικρή περιοχή και κάνουμε πασούλες. Φύγε κακό από τα πόδια μου».

Μετά αναφέρθηκε σε μία παλιά αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στην Νέα Φιλαδέλφεια και οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 2-1: «Τον Λόντσαρ τον θαυμάζω και ως παίκτη και ως προπονητή. Εκείνη την εποχή ήταν αποφασιστικός. Ήταν την εποχή που ήμασταν τιμωρημένοι και πήγαμε να παίξουμε παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Και τους  λέω το εκτός έδρας παιχνίδι να το παίξουμε στην Αθήνα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Αεκτζήδες τότε κόψανε τα δίχτυα σκάψανε το χορτάρι γιατί θεωρούσαν ότι ο Άρης πούλησε το παιχνίδι. Παρά τις επιμονές εγώ κατέβηκα και είπα ότι ο Άρης παίζει ή στην Νέα Φιλαδέλφεια ή στο Χαριλάου. Τελικά παίξαμε εκεί και νικήσαμε 2-1 τον Ολυμπιακό. Την προηγουμένη με κυνηγούσαμε 1000 Αεκ τζήδες και την επόμενη μέρα με σήκωναν στον αέρα. Το σκεπτικό ήταν ότι θα έχουμε τους παραολυμπιακούς όλους. Τους αντί-Ολυμπιακούς δηλαδή. Και θα πάρουμε και λεφτά. Μας είχε κάνει πρόταση ό πρόεδρος του Ολυμπιακού να το παίξουμε στο Καραϊσκάκη με οροφή 30,000,000 εισπράξεις. Του λέω μας τιμάει η πρόταση αλλά ελάτε στην θέση μου τι θα κάνατε.  Αλλά είχαμε και ομάδα τότε».

Για τον Ιβάν που έπαιζε στον Άρη: «Είχα τις αντιρρήσεις μου στον Ιβάν. Όταν τελικά ήμασταν στο ξενοδοχείο και συγκεντρώθηκαν από έξω οι φίλαθλοι για να δουν τα νέα αποκτήματα είχαμε έναν καλαθοσφαιριστή ο οποίος ήταν 2,14 και βγαίνει και ο Ιβάν στο 1,40. Και αρχίζουν να γελάνε οι άλλοι από κάτω. Πάει σφήνα μέσα και λέει πάνω πίσω στην Βραζιλία. Προσεβλήθην προφανώς. Τελικά με πολλούς κόπους κατέβηκε κάτω. Εγώ στο τραπέζι στα γραφεία έβλεπα ότι τα πόδια του δεν έφταναν να πατήσουν κάτω όταν κάθισε στην καρέκλα και το παπούτσι του ήταν 36 νούμερο. Μάλιστα μας έκανε και τον δύσκολο στις διαπραγματεύσεις. Τελικά ψάξαμε του βρήκαμε φανέλα να παίξει γιατί αντιμετωπίζαμε την ΑΕΚ. Καθόμασταν με τον Μελισσανίδη δίπλα-δίπλα και μου λέει τον πουλάς; Κάτσε ρε του λέω ακόμη δεν τον είδαμε. Αυτό το λέω για πω την αντίληψη και την οξυδέρκεια του Μελισσανίδη. Εγώ στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα πήγα του ζήτησα συγγνώμη. Είχε πάει  ο Κούης και ο Λάκης Ιωαννίδης για να δουν έναν άλλο παίκτη που ήταν κόντρα με την ομάδα που έπαιζε ο Ιβάν και λέει άσε αυτόν θα πάρουμε. Ο Ιβάν τότε είχε στοιχήσει 17,000,000».

Τέλος ανέφερε στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε κόσμο και διοίκηση: «Να παρακαλέσω τους διοικούντες όχι απογοήτευση και μεγαλύτερη προσπάθεια, και στους φιλάθλους συμπαράσταση γιατί η ομάδα έχει νεαρά παλικάρια. Που και εμπειρία δεν έχουν και οι δυνατότητες δεν είναι όσο κάποιον έμπειρων. Από την αρχή έχουμε καταληφθεί από μία ανησυχία δικαιολογημένη, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».

To Top