Μόνο με μετρητά θα ξεκινήσει το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ Άρης

Το μνημόνιο με την οικογένεια Καλαϊτζίδη πέρασε από χίλια κύματα και τελικά εγκρίθηκε από τον Ερασιτέχνη (δεν έχουν μπει ακόμη οι υπογραφές στο γραπτό κείμενο), με σημείο αιχμής τα χρήματα που θα εισρεύσουν μέχρι το τέλος της περιόδου.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, τόσο ο σύλλογος, όσο και η πλευρά Καλαϊτζίδη θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Γι αυτό και υπάρχει η απόφαση για την καρτέλα της ταμειακής διευκόλυνσης.

Επί της ουσίας πάντως (και με απαραίτητη προϋπόθεση την άνοδο του Άρη στις επαγγελματικές κατηγορίες), είναι σαφές ότι:

1. Τα χρήματα που θα βάλει η πλευρά Καλαϊτζίδη, είτε θα τα ζητήσει πίσω από τον ΑΣ ή τον επενδυτή που ενδεχομένως θα πλειοδοτήσει τον Μάιο, είτε θα τα μετοχοποιήσει.

2. Είναι γνωστό, ειπώθηκε στο παρελθόν και επανατονίστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Άρη, Τάσο Οικονόμου στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης (“Α.Μετρόπολις”) ότι:  “Η καταβολή των χρημάτων για το μετοχικό κεφάλαιο θα γίνει με μετρητά. Όταν εν συνεχεία γίνει μια δεύτερη αύξηση, εκεί μπορούν να μετοχοποιηθούν τα χρήματα που βάζει ο κ. Κάλας, με βάση, φυσικά, τα απαιτούμενα παραστατικά”.

Με απλά λόγια όσα χρήματα κι αν γράφει η καρτέλα θα πρέπει να επιστραφούν-ρευστοποιηθούν στον λογαριασμό Κάλας, εάν θέλει να τα χρησιμοποιήσει στο άνοιγμα του μετοχικού κεφαλαίου.

3. Επίσης είναι γνωστό, ότι όταν η ομάδα ανεβεί στην Football League και μπει τη φάση δημιουργίας ΠΑΕ θα υπάρξει μια διαδικασία σύγκλισης γενικής συνέλευσης του ΑΣ και καθορισμού από τα μέλη του του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 360.000 ευρώ, ενώ μπορεί με βάσει τα όσα έχουν τονιστεί από επώνυμα χείλη να κυμανθεί σε ένα επίπεδο της τάξης των 4.000.000-5.000.000 ευρώ. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα το αποφασίσει η γενική συνέλευση.

To Top