Μorgan Stanley: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα και μετοχές

Να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα συστήνει η Morgan Stanley στους επενδυτές, καθώς εκτιμά πως, αν και η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα,οι τρέχουσες αποτιμήσεις είναι άκρως ελκυστικές.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως η πολιτική αβεβαιότητα παραμένει ο βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα, ενώ οι αγορές μπορεί να ανησυχούν για ενδεχόμενο δεύτερης αναδιάρθρωσης χρέους λόγω της πιθανότητας αλλαγής πολιτικής αν αλλάξει η κυβέρνηση.

Ο πολιτικός κίνδυνος που συνδέεται με την προεδρική εκλογή στις αρχές του επόμενου έτους θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την μεταβλητότητα, ενώ τα ερωτήματα γύρω από το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να απαιτήσουν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Βασικό σενάριο το OSI

Η Morgan Stanley εκτιμά πως το πιθανότερο σενάριο είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να ευοδωθούν και νακαταλήξουν σε μιας μορφής ελάφρυνση του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI).

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πετύχει μείωση του επιτοκίου δανεισμού και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ομολόγων που κατέχουν οι επίσημοι πιστωτές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των πιθανών εκλογών. Ενώ αυτό αναμένεται ευρέως στην αγορά, μπορεί κάλλιστα να είναι μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των εγχώριων πολιτικών, ειδικά αν συνοδεύεται από ένα πρόγραμμα λιγότερης λιτότητας.

Αγοράστε ομόλογα και μετοχές made in Greece…

Συγκεκριμένα συστήνει στους επενδυτές να λάβουν θέσεις long στα ελληνικά ομόλογα, ιδιαίτερα τα μακροπρόθεσμα και εκείνα που συνδέονται με την πρόοδο του ΑΕΠ της χώρας καθώς μετά την πρόσφατη διόρθωση είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Η Morgan Stanley διατηρεί επίσης σύσταση overweight στις ελληνικές μετοχές, δηλαδή αναμένει αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, ενώ εκτιμά ότι η επενδυτική ψυχολογία θα βελτιωθεί μετά την ανακοίνωση των stress tests.

Πηγή: thetoc.gr

To Top