ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Νέα πυρά για Βασιλακόπουλο και από τον δήμαρχο Ξάνθης: “Ύβρεις που μαύρισαν την ψυχή μας”

Για «ύβρεις» που «μαύρισαν την ψυχή μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μίλησε σήμερα στο Πρακτορείο 104,9 και στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αναφορικά με δηλώσεις που έκανε δημόσια ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για το γήπεδο διεξαγωγής του φετινού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ φέρεται πως ανέφερε αρχικά πως η Ομοσπονδία φοβήθηκε την υλοποίηση του αγώνα στην Ξάνθη, κάνοντας σκέψεις για ενδεχόμενο εμπλοκής οπαδών των δύο ομάδων με τη μουσουλμανική μειονότητα στην περιοχή. Τοποθέτηση που ανασκεύασε, στην πορεία, λέγοντας πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

«Οι δηλώσεις ή οι φερόμενες, όπως υποστηρίζει πλέον ο κ. Βασιλακόπουλος, δηλώσεις, είναι όχι μόνο ατυχείς, αλλά αποτελούν ύβρεις! Μαύρισε την ψυχή μας ο κ. Βασιλακόπουλος, είναι το ηπιότερο που μπορώ να αναφέρω. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν τέτοιες δηλώσεις. Η Ξάνθη έχει αποδείξει πως μπορεί να αντέξει μεγάλες διοργανώσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στο Καρναβάλι, τις γιορτές της Παλιάς Πόλης.

Φιλοξενήσαμε πέρυσι τον Σεπτέμβριο όμιλο Ευρωμπάσκετ στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν στο γήπεδο. Δεν έχουν καμία σχέση οι δηλώσεις του με την Ξάνθη, τη Θράκη και την Ελλάδα μας. Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) αντέδρασε άμεσα για το ζήτημα με ψήφισμά. Είμαστε σε μια περιοχή όπου, μέχρι τώρα, οι ίδιοι οι πολίτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν ενωμένοι και να φτάσουν την Ξάνθη ψηλά.

Οι άνθρωποι είναι που δημιούργησαν το όνομα της πόλης. Ειρηνικά, χωρίς ταμπού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι συνυπάρχουμε. Σεβόμαστε και τη διαφορετικότητα, η θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Ολες τις διοργανώσεις στην πόλη μας τις καταφέρνουμε παραμένοντας ενωμένοι. Καταλαβαίνετε την οργή μας. Οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα χρώματος, θρησκεύματος. Ανέκυψε θέμα, από εκεί που δεν υπήρχε», τόνισε ο κ. Δημαρχόπουλος.

Πρόσθεσε επισημαίνοντας: «Αν ισχύει ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι να υλοποιηθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, αν δε γίνει στη Λάρισα, τότε καλή επιτυχία… Κανένας δεν επικοινώνησε μαζί μας από την ΕΟΚ, μετά τις δηλώσεις, ούτε και εμείς έχουμε την πρόθεση για κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι να… μιλάμε με πράξεις και να υπάρχει το σθένος να ζητηθεί συγγνώμη για τη μεγάλη ζημιά που έγινε».

Κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης, εξηγώντας πως: «Δεν υπήρχε κανένα αίτημα από την ΕΟΚ για να γίνει ο τελικός στην πόλη μας. Αντίθετα, οι φορείς της Ξάνθης εγγράφως ζητήσαμε να φιλοξενήσουμε τον τελικό, λέγοντας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δε νομίζω άλλος δήμος να κατέθεσε τέτοιο αίτημα και μάλιστα εγγράφως».

To Top