Νέα συνεργασία για Άρη

Ο Ερασιτέχνης Άρης, στο πλαίσιο επέκτασης του νέου αναπτυξιακού προγράμματος που εφαρμόζει, με σκοπό τη δημιουργία  ανάπτυξης των ακαδημιών σε νέα γεωγραφικά μέρη,  επεκτείνει το δίκτυο συνεργασίας με ακαδημίες ανά την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου: “Στόχος του ARIS BASKETBALL ACADEMY είναι η δημιουργία ενός κοινού προπονητικού προγράμματος ανάπτυξης όπου θα  παρέχονται οι καλύτερες προϋποθέσεις στον κάθε αθλητή να αναδείξει το ταλέντο του, να μάθει το παιχνίδι και να εξελίξει τις ατομικές του ικανότητες.
H ακαδημία μπάσκετ του Άρη, με το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμά της και τους εξειδικευμένους σε θέματα υποδομής συνεργάτες της, προσφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις στα παιδιά να μάθουν και να ευχαριστηθούν το αγαπημένο τους παιχνίδι απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της προπόνησης.
Η Φιλοσοφία του ARIS BASKETBALL ACADEMY  είναι η δημιουργία μιας πρότυπης ακαδημίας μπάσκετ που έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά  να διαπλάσουν το σώμα και το μυαλό τους σύμφωνα με τις αξίες του αθλητισμού, μαθαίνοντας παράλληλα τα μυστικά του αθλήματος.
Φιλοδοξεί πέρα από τα αυτονόητα (σωστή εκμάθηση των βασικών αρχών του αθλήματος και εξέλιξη των ατομικών ικανοτήτων του κάθε αθλητή, να θέσει τις σωστές βάσεις για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους καλλιεργώντας ιδανικά και αξίες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η κοινωνικότητα, η πειθαρχία και η αλληλεγγύη.
Στόχος  επίσης είναι  η δημιουργία αθλητών που θα στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου Παιδικό, Εφηβικό, Κορασίδες,  Νεάνιδες αλλά και φυσικά την Ανδρική ομάδα.
Στις ακαδημίες θέλουμε κάθε παιδί που θα έρθει στην οικογένεια του Ιστορικού ΆΡΗ, να εξελιχθεί τόσο σε άξιο αθλητή όσο και σε καλό μαθητή και άνθρωπο.
Αν τώρα, κάποια από αυτά τα παιδιά των ακαδημιών καταφέρουν να φθάσουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να στελεχώσουν αύριο την ανδρική ομάδα, τότε αυτό θα είναι ότι καλύτερο για τα ίδια και κυρίως για το Σύλλογο.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ανάπτυξης, πρώτος πυλώνας αυτού του οικοδομήματος είναι η δημιουργία του ARIS BASKETBALL ACADEMY NORTH. Για το σκοπό αυτό ξεκινάει η συνεργασία με τον  Α.Σ.ΧΟΡΤΙΑΤΗ  για τη δημιουργία ακαδημίας μπάσκετ στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου και συμπεριλαμβάνει περιοχές των βορείων προαστίων της Θεσσαλονίκης(Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Ρετζίκι, Πανόραμα κ.τ.λ.). Υπεύθυνοι της ακαδημίας θα είναι οι κ.κ. Παράδας Κωσταντίνος και Τσάϊκος Μιχάλης.
Μετά τις 19 Αυγούστου θα γίνει συνέντευξη τύπου από τα δυο σωματεία για λεπτομέρειες επί του θέματος”.
To Top