Νέες δηλώσεις Σιμόπουλου: «Καμία ευθύνη στους μετόχους της ΠΑΕ – Τι ακριβώς συμβαίνει με την εκκαθάριση»

Καθησυχαστικός, αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία της εκκαθάρισης, εμφανίστηκε ο νομικός σύμβουλος του Γιώργου Γαλανού στον Αρη, Θόδωρος Σιμόπουλος.

Μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” σχολίασε το τι συμβαίνει με τον Παναγιώτη Ζουμπουρίδη, τοποθετήθηκε για τις επόμενες κινήσεις και κατέθεσε την προσωπική του εκτίμηση σχετικά με τους μετόχους της ΠΑΕ.

Κληθείς, αρχικά, να μιλήσει για το αν έχει δημιουργήσει πρόβλημα η αρνητική θέση του Παναγιώτη Ζουμπουρίδη για την υπογραφή στην εκκαθάριση, είπε: «Υπάρχει απλώς μια καθυστέρηση, που δεν δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη διαδικασία της εκκαθάρισης. Η διαδικασία, όμως, δεν σταματάει. Η λύση της ΠΑΕ, έχει ξεκινήσει με τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική. Η εκκαθάριση, είναι υποχρεωτική, δεν είναι κάτι που μπορεί να σταματήσει, απλά πρέπει να μπει το νερό στο αυλάκι. Πρέπει η απόφαση να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, να κοινοποιηθεί εκεί που πρέπει και να ξεκινήσει. Για παράδειγμα, η Λάρισα, της οποίας τα βήματα ακολουθούμε κι εμείς, δημοσίευσε τη λύση στο ΦΕΚ, τον Μάιο».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα, επεσήμανε: «Ασφαλώς και δεν μπορούμε να κωλυσιεργούμε. Είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων για την επόμενη μέρα. Νομικά, υπάρχουν λύσεις, θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες. Σκοπός είναι να γίνουν σωστές κινήσεις. Από εδώ και στο εξής, πρέπει να υπάρξει πρακτικό γενικής συνέλευσης, οπότε πρέπει να γίνει επανάληψη. Μιλάμε για ανυπόστατη γενική συνέλευση. Πρέπει, δηλαδή, να υπογράψουν όσοι υπέγραψαν την προηγούμενη φορά, συν όποιος αναλάβει πρόεδρος στον Ερασιτέχνη Αρη».

Εκφράζοντας τη δική του θέση, προσέθεσε: «Η προσωπική μου νομική άποψη είναι πως οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Ούτε για την εκκαθάριση, ούτε για τα χρέη πριν και μετά την εκκαθάριση. Ευθύνη έχουν οι διοικούντες, τα διοικητικά συμβούλια και οι εκκαθαριστές. Αυτοί ελέγχονται προσωπικά. Ασφαλώς, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις διαφορετικές απόψεις. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τον καθένα, να διαβουλεύεται με όποιον επιθυμεί».

To Top