Νέος δικαστικός… μύλος πάνω από τα ερείπια του Άρη! Πώς διαμορφώνεται το “τοπίο”

Το σχέδιο της απόφασης που κάνει δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της διοίκησης Σκόρδα, αναμένεται να ανοίξει ένα νέο δικαστικό σίριαλ, πάνω από τα ερείπια του Άρη.

Οι όποιες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν αμέσως μετά την επικύρωση της απόφασης (τυπικά υπάρχει σχέδιο απόφασης, που δεν έχει υπογραφεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αλλάξει η ουσία της). Η θεώρηση της απόφασης αναμένεται να γίνει άμεσα (ίσως την Μ. Τετάρτη), με δεδομένο ότι η Μ.Πέμπτη είναι ημιαργία και μετά ξεκινούν οι αργίες του Πάσχα.

Αυτή τη στιγμή:

1. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. Η πρόεδρος του Ειρηνοδικείου δέχθηκε μεταξύ άλλων ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στη διοίκηση Σκόρδα, ενώ παράλληλα δεν απέτρεψε την οικονομική και αγωνιστική φθίνουσα πορεία της ΠΑΕ.

Παράλληλα, δεν δέχθηκε να λάβει υπόψιν της την μαρτυρία του Πάνου Στεφανίδη, μια και ήταν ένας από τους αιτούντες, ενώ δεν δέχθηκε και το (δεύτερο συμπληρωματικό) υπόμνημα της ΚΜΑ ως εκπρόθεσμο. Δίκασε λοιπόν με βάση τη μαρτυρία του Νικήτα Ματθαίου, το πρώτο υπόμνημα της ΚΜΑ και τις απόψεις των ΑΣ και μικρομετόχων.

2. Το δικαστήριο ορίζει διοίκηση για το επόμενο εξάμηνο τους Στεφανίδη, Φουρλίγκα, Ψηφίδη, Κουζούνια, Κουσουνάδη.

3. Η διοίκηση Σκόρδα αναμένεται να εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της. Συγκεκριμένα, θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης και παράλληλα αίτηση αναστολής εκτέλεσής της, ζητώντας προσωρινή διαταγή (ασφαλιστικά μέτρα), μέχρι να εκδικαστεί η έφεση (μπορεί να οριστεί μετά από… μήνες)!

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται άμεσα και η απόφαση βγαίνει σε μια-δυο εργάσιμες μέρες. Ανάμεσα στα όσα θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν οι νομικοί της ΠΑΕ είναι, ότι το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αλλαγής της ΠΑΕ, με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΚΜΑ, οι αποφάσεις της οποίας είναι αυτή τη στιγμή ανενεργές, με απόφαση άλλου δικαστηρίου!

Πραγματικός μύλος!

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα πρέπει να τρέξουν άμεσα, σε ένα τοπίο όπου:

Α. Εκκρεμεί η απόφαση για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Β. Κανείς εκ των εμπλεκόμενων παραγόντων, φορέων κτλ, δεν έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει εγγυήσεις και κυρίως χρήματα για την “επόμενη μέρα” της ΠΑΕ. Τονίζεται με πολλές δηλώσεις από κάθε πλευρά, ότι γίνονται επαφές και συζητήσεις, υπάρχουν καλές προθέσεις, αλλά μέχρι στιγμής τα όποια “χαρτιά” παραμένουν “κλειστά”!

Γ. Κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα αγωνιστική.

 

To Top