ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέος μύλος-παρωδία με ΕΠΟ, Διαιτητικό και Κέρκυρα!

Τα όργανα της ΕΠΟ έριξαν την Κέρκυρα χωρίς να καν να εκδικάσουν την υπόθεση, παίζοντας με τις λέξεις, και οι Φαίακες μπορούν να βάλουν μπουρλότο στο πρωτάθλημα εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο δικάσει την προσεχή Πέμπτη επί της ουσίας!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τη mikriliga.com:

“Σε παρωδία με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ, έχει μετατραπεί το θέμα της Κέρκυρας.Υποβιβάστηκε τελικά ή αποβλήθηκε; Το στόρι που ξετυλίγεται μέσα από αυτές εδώ τις γραμμές δείχνει τόσο τις ασάφειες όσο και το… παιχνίδι λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν από τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας για να απομακρυνθούν οι Φαίακες από την Super League.

Τι συνέβη; Μετά την αθωωτική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας που ήταν τελικά η μόνη που μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, ύπαρξη παρένθετου προσώπου στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ, ακολούθησαν οι εφέσεις των ομάδων που είχαν έννομο συμφέρον (λέγε με και Λεβαδειακό). Μοιραία το θέμα πήγε στην Εφέσεων της ΕΠΟ, που πατώντας πάνω στο γεγονός ότι η εισήγηση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική δε δίκασε την υπόθεση, ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και εξέδωσε απόφαση αποβολής που απλά δεν υπάρχει ως ποινή και την ανακάλυψαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Με το «αποβολή από το πρωτάθλημα», ποινή που δεν περιλαμβάνεται σε κανέναν κανονισμό, η υπόθεση κατέληξε στο Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και δεν εκδίκασε καν, καθώς «για το θέμα αποβολής, δεν είμαστε αρμόδιοι!». Κοινώς η Κέρκυρα έπεσε από την Super League δίχως κανένα αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ να δικάσει, επί της ουσίας, την υπόθεση.

Οι προβλεπόμενες ποινές είναι δύο: α) υποβιβασμός (σ.σ. fooball League), β) αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα (σ.σ. Γ’ Εθνική). Η τρίτη εκδοχή, προϊόν, φαντασίας των Επιτροπών της ΕΠΟ, που επικύρωσε την εκδίωξη της Κέρκυρας και αναφέρει αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2015-2016, πολύ απλά δεν υπάρχει.

Αν αυτό δεν είναι παιχνίδι με τις λέξεις, τι να πει και ο… Αλέξης! Βλέπετε αν στο σκεπτικό της απόφασης της Εφέσεων γραφόταν η λέξη υποβιβασμός, το Διαιτητικό θα ήταν υποχρεωμένο να δικάσει την υπόθεση και όχι να την απορρίψει, όπως κι έκανε, σφραγίζοντας την… πτώση των Φαιάκων. Η Κέρκυρα στράφηκε ξανά στην Εφέσεων ζητώντας επεξήγηση της ποινής «αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League 2015-2016», καταλήγοντας στο ότι σημαίνει… υποβιβασμός! Παρόλα αυτά, η απόφαση-απάντηση ήταν εκ νέου απορριπτική. Δηλαδή η Εφέσεων λέει ότι η ερμηνεία είναι «υποβιβασμός», αλλά στο επίσημο σκεπτικό της δεν μπαίνει στο κόπο να το γράψει!

Ωστόσο, η Κέρκυρα προσέφυγε ξανά στο Διαιτητικό Δικαστήριο αφού έγινε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ επειδή «προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 97/2015 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ότι η προσφυγή της αιτούσας (σ.σ. ΠΑΕ Κασσιώπη) κατά την υπ’ αριθμ. 67/7-8-2015 αποφάσεως της παρούσας Επιτροπής απορρίφθηκε ως απαράδεκτη για τον τυπικό λόγο ότι στην αιτούσα δεν είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία…».

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ό,τι πλέον το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να δικάσει, και όχι να απορρίψει πάλι, την υπόθεση επί της ουσίας. Κι εφόσον συμβεί το αυτονόητο, η Κέρκυρα μπορεί να βάλει κυριολεκτικά μπουρλότο στο πρωτάθλημα!

Κι αυτό διότι με το νέο σκεπτικό της Εφέσεων, όπου ξεκαθαρίζεται πως η ποινή είναι υποβιβασμού, τρία πράγματα μπορούν να συμβούν:

α) Το Διαιτητικό να εκδικάσει την υπόθεση και να μη δικαιώσει την Κέρκυρα.
β)Το Διαιτητικό να εκδικάσει την υπόθεση και να δικαιώσει την Κέρκυρα. Άρα, σ’ αυτό το σενάριο, πάμε για συμμετοχή των Φαιάκων στο Πρωτάθλημα της Super League, υποβιβασμό του Λεβαδειακού και, βεβαίως, «ακύρωση» των έως εκείνη τη στιγμή, της απόφασης, αγώνων των Βοιωτών στη «μεγάλη» κατηγορία!
γ) Να συνεχιστεί η παρωδία και το Διαιτητικό, παρά την ξεκάθαρη διευκρίνιση της Εφέσεων περί υποβιβασμού (άρα, το Διαιτητικό είναι αρμόδιο να την εκδικάσει) να «πατήσει» στη μη αλλαγή της διατύπωσης της απόφασης!”

 

To Top