«Νέο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άρη!», ο Γιάννης Ιωαννίδης «αποκαλύπτει» με νέο blog στο PRESSARIS

Τελικά, ο Άρης είναι γωνία μαγαζί! Δεν πέρασαν ούτε λίγα 24ωρα από την πραγματική, καταστατικά αποδεκτή, πιστοληπτικά φερέγγυα, ελεγμένη από τον Α.Σ πρόταση του brother και…έσκασε νέα βόμβα! O Γιάννης Ιωαννίδης* «αποκαλύπτει» όλα τα δεδομένα με νέο blog στο PRESSARIS!

“Από την άλλη πλευρά του πλανήτη αυτή τη φορά. Κίνα ακούω… Επειδή σας βλέπω ότι σκάτε από περιέργεια, δε θα συνεχίσω τον πρόλογο. Μπαίνω στο ψητό.

Ομογενής επιχειρηματίας από Κίνα

Έφυγε από την Κορμίστα Σερρών, μ’ ένα βρακί στον κώλο. Το κύμα τον ξέβρασε στο Πεκίνο. Κι όμως, κατάφερε να διαπρέψει ξεπερνώντας τις κακουχίες. Σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στον κλάδο του!

Τι δουλειά κάνει; Διατηρεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα οίκων τελετών στο Πεκίνο και πρόσφατα επεκτάθηκε μέσω franchise στο Χονγκ Κονγκ. Τα μαγαζιά του βρίσκονται σε περιοχές φιλέτα. Θάβει, δηλαδή, τους πλουσιότερους Κινέζους. Μιλάμε για τρελή μπίζνα. Πολύ χρήμα!

Ποιος είναι;  Πρόκειται για Αρειανό από τα γεννοφάσκια, που θέλει να βοηθήσει την αγάπη των παιδικών του χρόνων. Κατά διαβολική σύμπτωση, είναι συγγενής του υπηρεσιακού προπονητή. Απίστευτο κι όμως αληθινό…Ο γνωστότερος νεκροθάφτης του Πεκίνου είναι ο κινέζος τρίτος ξάδερφος του Μπουγιουκλή και λέγεται…Bougiouk-Lee!

 Μη γελάτε…

Κάπως έτσι βγαίνουν οι ειδήσεις. ‘Πιάνει’ ο κάθε ενδιαφερόμενος τους  opinion makers, ‘ταΐζει’ μια ιστοριούλα κι εκείνοι την αναπαράγουν ολημερίς κι ολινυχτίς. Το καθημερινό τσουνάμι παραπληροφόρησης πολτοποιεί το μυαλό, κάνοντάς την κοινή γνώμη να πιστεύει… ‘τέρατα’.

Μη σας φαίνεται παράξενο. Ο βασικός κανόνας της προπαγάνδας αναφέρει το εξής: «Αν θέλεις να κάνεις τον κόσμο να πιστέψει ένα τεράστιο ψέμα, πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα: 

  • στην αρχή αναφέρεις το ψέμα ως ‘απλό ενδεχόμενο’, κάνοντας το ακροατήριο να γελάσει
  • στη συνέχεια προπαγανδίζεις διαρκώς από ραδιόφωνα, sites και εφημερίδες τις οποίες ‘ελέγχεις’. Το ωραιοποιείς, το μακιγιάρεις και το περνάς στο υποσυνείδητο. Έτσι, μετατρέπεις το ψέμα από ‘απλό ενδεχόμενο’ σε ‘θέμα ημερήσιας διάταξης’
  • στο τέλος, παρουσιάζεις το ψέμα από ‘θέμα ημερήσιας διάταξης’ ως ‘γεγονός’. Μετά την πλύση εγκεφάλου, όλοι το αποδέχονται ως ‘δεδομένο’. Αφού το λένε όλοι, δε μπορεί…θα είναι αλήθεια!.»

Κάπως  έτσι, το ψέμα νικά τη λογική. Δεν το λέω εγώ. Ο Γκέμπελς το λέει στο ημερολόγιό του. Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική; Μη βιαστείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου και να πεις ότι δεν είσαι πρόβατο. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Πάντως, ούτε τα πρόβατα ξέρουν ότι είναι πρόβατα…

 Πάμε τώρα στα πραγματικά θέματα ημερήσιας διάταξης:

Γιώργο Γαλανέ…

επίτρεψέ μου να σου μιλάω σε δεύτερο ενικό, χάριν αμεσότητας. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν έχεις κερδίσει, ακόμα, την εμπιστοσύνη μου. Έχω την αίσθηση πως όσοι σε ‘στήριξαν’, το έκαναν αναγκαστικά γιατί δεν υπήρχε άλλος. Όταν αντιπαρατίθεσαι με άφραγκους, είναι λογικό να κερδίζεις με knock out. Ο Άρης, όμως, δεν είναι καφενείο ούτε νοείται να πορεύεται με πεζοδρομιακή λογική.

Δεν αμφισβήτησα ποτέ ότι θυμίζεις μονόφθαλμο στο βασίλειο των τυφλών. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Ήρθε η ώρα να διαψεύσεις όσους σε ειρωνεύτηκαν και να διώξεις όσους σε ‘τρυπάνε’. Ο στόχος είναι διττός: άνοδος στη Football League και εκκαθάριση. Γι’ αυτό έμεινες…

Πάντως αν ζητήσει την ομάδα ο Bougiouk-Lee, να ξέρεις ότι θα τον στηρίξω λυσσαλέα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις, αν εμφανιστεί η αυτού εξοχότης από την Κίνα!

 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

To Top