Νικολός: “Άδικη η τιμωρία του Άρη”

Tο μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης Θωμάς Νικολός αναφέρθηκε στο θέμα της βαρύτατης τιμωρίας που επέβαλλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, για το τρίτο παιχνίδι της πρώτης φάσης των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall»

 

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

«Πρωτοδίκως τιμωρηθήκαμε με αποκλεισμό της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές κι ένα βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο. Περιμέναμε αυτή την απόφαση βάσει των όσων είχαν γραφτεί στο φύλλο αγώνα, αλλά όχι βάσει των όσων πραγματικά συνέβησαν. Ο αθλητικός δικαστής κρίνει όμως βάσει του φύλλου αγώνα και όχι της γενικότερης αντίληψης. Εχουμε φτάσει να έχουμε συγκεντρώσει έξι αγωνιστικές και για μια ακόμη φορά ο Αρης είναι η ομάδα πάνω στην οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος αθλητικός Νόμος».

– Θεωρείτε ότι έχει παραδειγματικό χαρακτήρα η τιμωρία;

«Ναι, για να μάθετε και οι υπόλοιποι να μην το επαναλάβετε. Κατά την άποψή μου δεν είναι δίκαιο. Δεν θέλω να προτρέξω, περιμένω όμως να δω τι ποινές θα επιβληθούν και στους υπόλοιπους. Αυτό δεν αλλάζει κάτι σε μας, αλλά έχουμε την αίσθηση της αδικίας. Θεωρώ ότι θα προσφύγουμε κι εμείς στο ΑΣΕΑΔ για μια ακόμη φορά για να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε, χωρίς να περιμένουμε κάτι το δραστικό».

– Ο κ. Κοντονής έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά οι υποθέσεις βίας και εμμέσως πλην σαφώς είχε στείλει μήνυμα στο ΑΣΕΑΔ.

«Ο κ. Κοντονής έχει μια άποψη, θεωρεί ότι θα δώσει λύσεις με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σε όλα τα προβλήματα του αθλητισμού. Πώς γίνεται κάθε φορά να συμβαίνει το ίδιο, έτυχε η δική μας ομάδα να είναι η πρώτη που θα υποστεί τις συνέπειες. Το ΑΣΕΑΔ είναι ανεξάρτητο όργανο, στη δικαιοσύνη δεν μπορεί να επέμβει κανείς. Εμείς είχαμε αξιοπρεπέστατη παρουσία στην εκδίκαση, καταθέσαμε έναν υπερπλήρη φάκελο και θεωρούμε ότι το δίκαιο είναι να πέσει η ποινή. Δεν ξέρω πότε θα καταθέσουμε χαρτιά της έφεσης στο ΑΣΕΑΔ, θα δούμε τις προθεσμίες, το βέβαιο είναι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο».

To Top