Νομική γνωμάτευση του ΙΔΕΑΔ στη… φαρέτρα του Άρη

Με γνωμάτευση του ΙΔΕΑΔ (Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου), αναμένεται να βρεθεί αύριο στο γραφείο του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή η αντιπροσωπεία του Άρη.

Η γνωμάτευση αυτή υπογραμμίζει ότι  ο ΚΑΠ είναι σαφής και σε περίπτωση που υπάρξει θέμα πλήρωσης θέσεων στη Football League, πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κατώτερη κατηγορία και θα είναι ένα επιπλέον όπλο στη νομική… φαρέτρα του Άρη.

Στο συγκεκριμένο ινστιτούτο λειτουργεί ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος, ο οποίος βρέθηκε από χθες στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων είχε διεργασίες και για το θέμα αυτό.

Ο Μαλάτος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «Υπάρχει αυτό το δεδικασμένο και είναι ένας βασικός κανόνας που ισχύει γενικότερα στο αθλητικό δίκαιο. Σύμφωνα με αυτό οι ομάδες που υποβιβάζονται αγωνιστικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία, εάν για οποιοδήποτε λόγο υποβιβαστεί για μη αγωνιστικό λόγο άλλη ομάδα. Αυτός που επωφελείται είναι αυτός από την αμέσως κατώτερη κατηγορία. Είναι μία γενική αρχή και πιστεύω μπορεί να εφαρμοστεί”.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Άρη ενώπιον του υφυπουργού αθλητισμού, η οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή μπαράζ, θα είναι ο Άλεξ Κάλας, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Αθήνα.

To Top