ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξεκινάει σήμερα το μεταβατικό πρόγραμμα προπονήσεων – Ποια η διπλή σημασία του στον Άρη

Το μεταβατικό πρόγραμμα προπονήσεων που ανακοινώθηκε χθες από την ΚΑΕ ξεκινάει σήμερα στο Αλεξάνδρειο και αποτελεί ουσιαστικά τον… προπομπό της προετοιμασίας της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Το μεταβατικό πρόγραμμα προπονήσεων που κατήρτισε ο Βαγγέλης Αγγέλου – παρότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αν θα είναι ή όχι προπονητής του Άρη την επόμενη χρονιά – δεν αφορά μόνο τους παίκτες, αφορά όλον τον οργανισμό Άρη και το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει.

Σαφώς και ο βασικός στόχος είναι η ατομική βελτίωση όσων παικτών συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν είναι ο μοναδικός, διότι θα πρέπει ο Άρης να αρχίσει να λειτουργεί “κανονικά” και σε αυτό το κομμάτι της δραστηριότητάς του.

Το μεταβατικό πρόγραμμα προπονήσεων αποτελείται από τρία μέρη: Α) Αιματολογικές εξετάσεις, Β) Μπάσκετ με έμφαση στην τεχνική και ατομική βελτίωση, βάσει των αναγκών των αθλητών, Γ) Προπόνηση φυσικής κατάστασης με έμφαση σε εκρηκτικότητα, ενδυνάμωση, αντοχή και νευρομυϊκή συναρμογή.

Οι δύο άμεσοι συνεργάτες του Αγγέλου, Σάββας Καμπερίδης και Θανάσης Μολυβδάς θα είναι αυτοί που θα επιβλέψουν το πρόγραμμα με τη συνδρομή του ανθρώπου που θεωρείται “γκουρού” στο συγκεκριμένο κομμάτι του μπάσκετ. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης θα είναι επίσης παρών, για να βοηθήσει τους δύο τεχνικού με την εμπειρία του, αλλά και τη εξειδίκευσή του στην ατομική βελτίωση αθλητών.

Παράλληλα, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση του γυμναστή του Άρη, Παναγιώτη Ζάλογγου με τους γυμναστές Γιώργο Χρυσάφη και Βασίλη Βαρδή, ιδιοκτήτες του αθλητικού κέντρου «Proponisis», στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν λεπτομέρειες του προγράμματος.

To Top