Ξεκινά η νέα ΕΡΤ την Πρωτομαγιά;

Σύμφωνα με συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) την 1η Μαΐου. Η ημερομηνία είναι προφανώς συμβολική, όπως και πολλές από τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά θα πρέπει να αναμένονται οι εξελίξεις και σε επίπεδο αδειών στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι ελέγχονται σήμερα από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

Η νέα ΕΡΤ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σχεδόν πιλοτικά, αλλά ο στόχος ειναι με την πρόοδο του χρόνου να επανέλθει πλήρως σε δράση.

Σε ό,τι αφορά στους ιδιωτικούς σταθμούς, η πληροφορία που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει κανένα συμβιβασμό, όπως κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι είναι αποφασισμένη να επαναπροκηρύξει διαγωνισμούς για τη διάθεσή των αδειών, δείχνοντας έτσι ποιος ειναι το αφεντικό στην όλη ιστορία, αλλά και επαναφέροντας τη νομιμότητα στο χώρο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας από ελληνικά κεφάλαια, με διεθνή εμβέλεια.

Πηγή: voria.gr

To Top