Ξενέρωσε τους οπαδούς της Ντόρτμουντ η Αστυνομία

Στον αέρα η συγκέντρωση των οπαδών της Ντόρτμουντ στο Βερολίνο για τον τελικό Κυπέλλου με την Βόλφσμπουργκ. Η Αστυνομία βάζει μπλόκο λόγω αυξημένου κινδύνου, υπέδειξε νέο χώρο, αλλά δεν υπάρχει χρόνος.

Το πάρτι των οπαδών της Ντόρτμουντ πριν τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Βόλφσμπουργκ το ερχόμενο Σάββατο (21.00) στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Βερολίνο τείνει να… τιναχτεί στον αέρα.

Ο λόγος σχετίζεται με τους φόβους των Αστυνομικών Αρχών της γερμανικής πρωτεύουσας για επεισόδια.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας έκαναν ξεκάθαρο πως δεν συναινούν στην διεξαγωγή της… μάζωξης των Βεστφαλών στο «Hauserschluchten» καθώς θεωρούν πως ο χώρος σε περίπτωση που υπάρξει ένταση κρύβει μεγάλους κινδύνους.

Αντίθετα, πρότειναν ένα άλλο μέρος (Tempelhof Park) αλλά με προϋποθέσεις. Η αστυνομία ζήτησε την τοποθέτηση διχτύων ύψους δύο μέτρων περιμετρικά του πάρκου, το οποίο χρειάζεται γενικότερα ένα λίφτινγκ ώστε να υποδεχτεί οπαδούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, όμως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος αφού απομένουν μόλις τρεις μέρες μέχρι το ματς.

Στην Γερμανία συνηθίζονται μεγάλα οπαδικά events πριν από τέτοια παιχνίδια και στην περίπτωση που το συγκεκριμένο αναβληθεί η υπόθεση θα πάρει μεγάλες διαστάσεις.

πηγή: sportfm.gr

To Top