ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Ξύπνησε”, τον… πάτησε, αλλά μία αδράνεια και η… σφυρίχτρα σταμάτησαν τον Άρη!

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… Άρης! Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο 45λεπτο, ο Άρης έδειξε το καλό του πρόσωπο, ισοφάρισε τον Πανιώνιο (προηγήθηκε με γκολ οφ σάιντ), του στέρησε η σφυρίχτρα κανονικό γκολ, αλλά μία αδράνεια στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του στέρησε -έστω- τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον, η πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου, θα παιχθεί στο τρίτο και τελευταίο ματς του ομίλου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πάλι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Μετά από ένα σχετικά μοιρασμένο πρώτο 20λεπτο, ο Πανιώνιος επέβαλλε τον ρυθμό του στο παιχνίδι με τον Άρη να αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα, καθώς κάθε κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων, μύριζε… γκολ. Με σχετική άνεση οι Νεοσμυρνιώτες, έφταναν μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη, που ευτυχώς για τον Άρη, βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Σουτ του Λάμπρου στο 24΄και πρώτο “όχι” από τον έμπειρο τερματοφύλακα του Άρη. Οι Μασούρας και Μασούντ βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, στο 25΄και στο 31΄αντίστοιχα με το πρώτο σουτ να καταλήγει αουτ και το δεύτερο να το αποκρούει εξ΄επαφής, εντυπωσιακά ο Καντιμοίρης. Στιγμιαία αντίδραση του Άρη με ένα σουτ του Πλατέλλα να καταλήγει άουτ, για να συνεχιστεί ο μονόλογος του Πανιωνίου με το σουτ του Μασούντ να περνάει στο 34΄ελάχιστα αουτ, όπως και αυτό του Σαββίδη στο 35΄. Τέσσερα λεπτά (39΄) μετά, από θέση οφ σάιντ, ο Λάμπρου θα πετύχει το 0-1, αφού πρώτα αποφύγει τον Μπούρμπο και με πλασέ νικήσει τον Καντιμοίρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή. Έχοντας αυτή τη φορά καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, άρχισε από νωρίς να κλείνει τον Πανιώνιο στα καρέ του και να τον “βομβαρδίζει” συνεχώς. Γύρισμα του Πασά στο 54΄, προβολή του Σόουζα, με την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 59΄ακυρώνεται λανθασμένα γκολ του Μουμίν, σε μία φάση που προκάλεσε το ξέσπασμα των “κιτρινόμαυρων”, καθώς ο Καραντώνης έδωσε φάουλ στον Σόουζα, πριν ο μέσος του Άρη με διπλή προσπάθεια (κι ενώ η πρώτη αποκρούστηκε με χέρι αντίπαλου αμυντικού) την στείλει στα δίχτυα! Στο 74΄ήρθε η ισοφάριση (1-1)! Σουτ του Μουμίν απέκρουσε στη γραμμή ο Σαραμαντάς, με τον Πασά στο δεύτερο δοκάρι να παίρνει το “ριμπάουντ” και να ισοφαρίζει! Στο 91΄ο Καντιμοίρης λέει “οχι” με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι στον Χατζισαφί σε τετ α τετ, δίχως να μπορέσει το ίδιο στο 93΄. Σουτ του Λάμπρου εκτός μεγάλης περιοχής, στην πορεία της μπάλας ο Γεσίλ την βρίσκει όσο χρειάζεται με το τακουνάκι και την στέλνει στα δίχτυα του Καντιμοίρη, με την άμυνα του Άρη να αδρανεί για το τελικό 1-2.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Μουμίν, Πλατέλλας (84′ Νίκιτς), Παυλίδης (72′ Μπαργκάν), Κάσσος, Πασάς (89′ Μιλούνοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Κάργας, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (79′ Χατζισαφί), Λάμπρου, Σαββίδης (64′ Γεσίλ), Ντουρμισάι (65′ Μασούντ).

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) -Δημητριάδης (Καστοριάς)

 

To Top