ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

PRESSARIS – Συνέντευξη: Κωνσταντίνος και Βιβή Ιγγλέζου μαζεύουν κούπες… οικογενειακώς με τη φανέλα του Άρη!

Διπλή ήταν η χαρά φέτος στην οικογένεια Ιγγλέζου, αφού η Βιβή και ο Κωνσταντίνος-Οδυσσέας κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Θεσσαλονίκης με τον Άρη σε νεάνιδες και παίδες με μία ημέρα… διαφορά!

Την αρχή έκανε η μεγαλύτερη της οικογένειας, η Βιβή, η οποία το βράδυ του Σαββάτου της 23ης Απριλίου κατακτούσε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ με τις «κίτρινες», νικώντας στον μεγάλο τελικό τον ΠΑΟΚ. Την ακολούθησε ένα 24ώρο αργότερα ο αδερφός της, ο οποίος ήρθε φέτος στον “κιτρινόμαυρο” σύλλογο, παίρνοντας μεταγραφή από τον Ιωνικό Ιωνίας, όπως ακριβώς και πριν μερικά χρόνια η Βιβή.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος ήταν παρών στον τελικό των νεανίδων μαζί με τους συμπαίκτες του και όλοι τους έδωσαν την υπόσχεση εκείνο το βράδυ ότι θα κάνουν το ίδιο την επόμενη ημέρα. Και το έκαναν!

Το PRESSARIS μίλησε με τα δύο αδέλφια για το πώς βίωσαν αυτή τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Βιβή: “Τον θέλαμε πολύ αυτόν τον τίτλο!”

Θετικό είναι το πρόσημο της φετινής χρονιάς για την Βιβή Ιγγλέζου, η οποία πριν από μία εβδομάδα σήκωσε την κούπα με τις νεάνιδες του Άρη, ενώ το ίδιο έκανε και πριν από λίγο καιρό με το σχολείο της, ούσα, μάλιστα, η αρχηγός του Ελληνικού Κολεγ΄λιου. Παράλληλα, η 17χρονη αθλήτρια έχει το μυαλό της και στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αφού στόχος της είναι να περάσει στα ΤΕΦΑΑ.

Πώς ένιωσε η ίδια για την πρόσφταη επιτυχία της; «Πολύ χαρούμενη! Τον θέλαμε πολύ αυτόν τον τίτλο! Δουλέψαμε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και στο τέλος τα καταφέραμε. Φυσικά, είμαι χαρούμενη που μετράει ήδη δύο τίτλους φέτος, ενώ μπροστά μας πλέον έχουμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», ενώ εξηγεί και τις δυσκολίες που είχαν ν΄ αντιμετωπίσουν η ίδια και οι συμπαίκτριές της:

«Οι περισσότερες αθλήτριες είμαστε μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου και ως εκ τούτου έπρεπε να συνδυάσουμε το διάβασμα με το μπάσκετ. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά».

Όσο για το ποιο θεωρεί ως συστατικό της επιτυχίας, η νεαρή αθλήτρια των «κίτρινων» είχε να πει: «Το γεγονός ότι είμαστε τέσσερα χρόνια μαζί με τα κορίτσια, γνωριζόμαστε, λοιπόν, πολύ καλό εντός του γηπέδου και είμαστε δεμένες σαν οικογένεια». Μάλιστα, η Βιβή αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο «στις συμπαίκτριές μου, γιατί θεωρώ ότι το αξίζουν όλες!», ενώ καμάρωσε και τον αδερφό της να σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης!

“Πρωτόγνωρο συναίσθημα για μένα”

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος-Οδυσσέας Ιγγλέζος διανύει την πρώτη του χρονιά στον Άρη, την οποία και συνδύασε με την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου.

«Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα για εμένα», παραδέχεται ο ίδιος, αφού σε αντίθεση με την αδερφή του, που είχε ξανανέβει στο βάθρο, ο μικρός της οικογένειας το έκανε για πρώτη φορά.

«Είχαμε καλή συνεννόηση μεταξύ μας, πολύ καλή χημεία και αυτό πιστεύω ότι βγήκε στο παιχνίδι μας. Θεωρώ ότι δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, αφού ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

Οι παίδες του Άρη έχουν αρκετό καιρό μπροστά τους να προετοιμαστούν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Ιούνη.

To Top