ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οικονομίδης: “Φιλόδοξους και όχι κορεσμένους παίκτες ο Άρης στην Σούπερ λίγκα”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Οικονομίδης μίλησε για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί η ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στην Σούπερ λίγκα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yello Radio 92.8 :

Φέτος η ομάδα στελεχώθηκε από παίκτες που ήξεραν την κατηγορία από εκεί και πέρα θεωρώ όπως και πολύς κόσμος νομίζω ότι η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται πολλές γερές ενέσεις δυναμικότητας για να είναι ανταγωνιστική γιατί αυτοί που αγαπάνε την ομάδα και είναι Αρειανοί δεν θέλουν να βλέπουν τον σύλλογο μία από τις 16-18 ομάδες του πίνακα αλλά να πρωταγωνιστεί σε αυτόν.

Για το τι πρέπει να γίνει για τον Άρη της Super League είπε:

Η δική μου σκέψη τροφοδοτείτε από δύο πηγές, η μία δυστυχώς έχει χαθεί και είναι οι ακαδημίες του συλλόγου, οι οποίες εδώ και 4 χρόνια όχι μόνο προσπαθούν να κρατηθούν αλλά αν μπορώ να πω την λέξη θα είμαι λίγο σκληρός, είναι ανύπαρκτες και είμαι σκληρός γιατί προέρχομαι από αυτήν την ακαδημία αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα του Άρη. Το λέω με την άποψη ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έβαλαν κανένα παιδί από τις ακαδημίες στην βασική 11άδα και αναφέρομαι σε παιδιά ηλικίας 16 έως 18 χρονών που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ρόστερ της ομάδας, αυτή τη στιγμή αυτό δεν γίνεται. Ο Άρης θα μπορούσε από το 2013 και 2014 να έχει 4-5 παιδιά που παίζουν στην β και γ εθνική.

Η δεύτερη πηγή της ομάδας που σκεφτόμουν εγώ είναι έλευση παιδιών με κίνητρο, φιλοδοξίες, όχι έτοιμους και κορεσμένους ποδοσφαιριστές όσο μεγάλοι και αν είναι αυτοί ούτως ώστε η ομάδα που θα ανέβει στην α εθνική να έχει ένα σχέδιο τριετίας ώστε να ο Άρης να είναι πραγματικά πρωταγωνιστής. Δυστυχώς ο κόσμος που υπάρχει τώρα δεν φτάνει για τις ανάγκες του Άρη στην α εθνική οπότε τα παιδιά που θα έρθουν να έχουν προοπτική τριετίας, δηλαδή ο Άρης να χτίσει για την επόμενη τριετία για να είναι καθοριστικός. Εμένα αυτός ο Άρης με εκπροσωπεί.

Η δουλειά του κ. Μυροφορίδη χωρίς να τον ξέρω προσωπικά θεωρείτε μέχρι στιγμής επιτυχημένη από εκεί και πέρα η δουλειά ενός τεχνικού διευθυντή γενικότερα σαν ορολογία είναι να είναι να δημιουργήσει τις δομές που προείπαμε.

Αυτό που στεναχωρεί εμένα και άλλους βετεράνους είναι ότι ο Άρης σαν ΠΑΕ είναι απογυμνωμένος. Δεν μπορεί ένας ή δύο στην σύγχρονη ποδοσφαιρική Ευρώπη να τρέχουν για όλα για τα οποία χρειάζονται πολλοί ικανοί και μεθοδικοί άνθρωποι. Χρειάζεται ένας καταμερισμός ευθυνών και δουλειάς.

Ο Άρης του χρόνου πρέπει να είναι αξιόπιστος και να κάνει κάποια βήματα που θα τον οδηγούν ομαλά στα επόμενα χρόνια, να ξαναγίνει η ομάδα του παρελθόντος με την δυναμική που είχε εννοείται. Την τελευταία τετραετία με όχημα μόνο την ιστορία δεν γίνεται κάτι.

Για το αν μπορεί ο Καρυπίδης να σηκώσει το βάρος της Super League είπε:

Αυτό για εμένα δεν είναι καθόλου απλή ερώτηση, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την συγκεκριμένη διοικητική κατάσταση που είναι στον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή ο κ. Καρυπίδης είναι ο πρόεδρος του συλλόγου πέρυσι λιδορήθηκε για το κομμάτι του Άρη, φέτος πρέπει να του πιστωθεί αυτό για την άνοδο, τώρα είναι οι πραγματικά δύσκολες εξετάσεις γιατί όταν ανέλαβε τον Άρη ήθελε και αυτός να αναλάβει την ομάδα της α εθνικής. Πρέπει να είμαι επιφυλακτικοί στο να κρίνουμε έναν άνθρωπο ο οποίος μια δύσκολη στιγμή ανέλαβε την διοίκηση του Άρη και να περιμένουμε τις κινήσεις του.

To Top