ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι… ακρίδες απειλούν τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Όλα τα είχε το Μουντιάλ της Ρωσίας, οι… ακρίδες της έλλειπαν! Μετά τους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα, τους κινδύνους για επεισόδια μεταξύ οπαδών και της καταγγελίες συνθηκών εργασίας στα υπό κατασκευή γήπεδα, τώρα προέκυψε κίνδυνος κι από τα συμπαθή έντομα. 

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

«Κατά κάποιο τρόπο, άλλοτε με μεγάλη επιτυχία κι άλλοτε με μικρότερη, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζει τις επιδρομές τους, ωστόσο φοβάμαι ότι φέτος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα διεθνές σκάνδαλο το οποίο θα οφείλεται στις ακρίδες!», δήλωσε ο Πιότρ Τσεχμαριόφ, υπεύθυνος του τομέα προστασίας ων φυτών στο Υπουργείο Γεωργίας.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ‘ατιμαστούμε’ ως έθνος ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας. Οι ακρίδες αρέσκονται να… επισκέπτονται μέρη όπου υπάρχει πολύ πράσινο και τα ποδοσφαιρικά γήπεδο είναι πολύ ελκυστικά», συμπλήρωσε ο Τσεχμαριόφ εστιάζοντας μάλιστα στην πόλη του Βόλβογκραντ (μία από τις 12 που θα φιλοξενήσουν αγώνες) καθώς εκεί κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Η τελευταία φορά ήταν το 2015 όταν είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη επιδρομή ακρίδων εδώ και 30 χρόνια, η οποία είχε καταστρέψει μεγάλο μέρος των καλλιεργειών και είχε οδηγήσει την κυβέρνηση στην απόφαση να κηρύξει τη νότια Ρωσία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: Protothema.gr

To Top