Οι αυτουργοί του «εγκλήματος», η επόμενη μέρα και ο Νίκος Γκάλης

Το «έγκλημα» του υποβιβασμού του Άρη ολοκληρώθηκε μια μέρα μετά τα γενέθλια του, μια μέρα μετά την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής.

Ο Άρης βέβαια, «έκαψε» και το τελευταίο του χαρτί στην Κομοτηνή, όταν γνώρισε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα από τον Πανθρακικό, κόβοντας και την τελευταία αγωνιστική ελπίδα για να παλέψει μέχρι τέλους, για την «τιμή των όπλων». Χθες απλά απώλεσε και τις τελευταίες μαθηματικές του ελπίδες.

Το «έγκλημα» έχει αυτουργούς. Και δεν είναι άλλοι, από όλους όσοι συμμετείχαν, έχοντας ενεργό ρόλο στη διοίκηση του Άρη τα τελευταία χρόνια. Έχουν όνομα και επίθετο: είναι οι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, golden boys, επίδοξοι σωτήρες, όλοι όσοι πήραν το τιμόνι στα χέρια τους τα τελευταία 10 χρόνια. Σκόρδας, Αθανασιάδης, Ζαμπέτας, Κόντης, Ηλιάδης και πολλοί άλλοι που είναι γνωστοί στην οικογένεια του Άρη, είτε συμμετείχαν στην ΠΑΕ, είτε στην ΚΜΑ (κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει τον ρόλο του φορέα στην καταστροφή), έχουν τα αποτυπώματά τους πάνω στα ερείπια του συλλόγου.

Ο Άρης πέφτει γιατί βούλιαξε στα χρέη της κακοδιαχείρισης, με αποτέλεσμα τα τελευταία δυο χρόνια να παίζει με ρόστερ εκτάκτου ανάγκης, πεθαίνοντας αγωνιστικά από ασφυξία. H φετινή χρονιά ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Φυσικά έχουν μερίδιο ευθύνης παίκτες και προπονητές, αλλά οι μεγαλύτεροι αυτουργοί για τον τρίτο υποβιβασμό και ασφυκτικά τα χρέη είναι οι παράγοντες του. Αυτοί πρόδωσαν τον κόσμο του Άρη, την ιστορία του, την υστεροφημία του. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του.

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, άλλες θεωρίες, ούτε υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες. Ούτε… «χαπάκια» αισιοδοξίας και εφησυχασμού. Ούτε παιχνίδια εντυπώσεων. Το μήνυμα που διαχέεται, κι ενώ ο Άρης αιμορραγεί, με ανοιχτές πληγές, προδομένος από τους δικούς του ανθρώπους, είναι ένα και μοναδικό:

Αφήστε τον Άρη να συνεχίσει με αξιοπρέπεια! Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε. Πρέπει να δρομολογηθεί η επόμενη μέρα του συλλόγου! Με ειλικρίνεια και καθαρές θέσεις και προθέσεις και με απόλυτη διαφάνεια!

O Άρης πρέπει να κάνει μια ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ, να αποβάλλει ό,τι του προκάλεσε τη βαθιά κρίση, χωρίς συναισθηματισμούς, να δει τη σκληρή πραγματικότητα και να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να ξαναγεννηθεί από την τέφρα του!

Σε αυτήν την «επόμενη μέρα» ακούγεται το όνομα του Νίκου Γκάλη. Το ιερό τοτέμ του συλλόγου έστειλε το δικό του μήνυμα πολλές φορές. Μίλησε για το «αύριο», το οποίο θα έχει βάση μόνο μέσα από τη δυναμική και στήριξη του κόσμου. Το επανέλαβε και στα γενέθλια των 100 χρόνων.

Μιλώντας στο PRESSARIS το βλέμμα του ξεχείλιζε από την αγάπη, αλλά και την αγωνία για το αύριο του Άρη.

Ο Γκάλης δεν μπορεί να αποτελέσει το προπέτασμα καπνού, ούτε το «χάπι» της αισιοδοξίας για λαϊκή κατανάλωση, ακόμη και από ανθρώπους που είναι μόλις δυο και τρεις μέρες κοντά στον Άρη, απλά για να γίνουν αρεστοί ή να κερδίσουν εντυπώσεις.

Το ιερό «τέρας» του Άρη έχει γνώση, πείρα και το καθαρό μυαλό να συμμετέχει στις διαδικασίες της «επόμενης μέρας». Και θα το κάνει όταν διαπιστώσει και ο ίδιος, ότι υπάρχει προοπτική, ελπίδα και αύριο και κυρίως άνθρωποι που μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα, οξυγόνο και χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος να προχωρήσουν στο restart του Άρη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 

To Top