ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Ιταλοί αποσύρθηκαν οριστικά από το Γιούροκαπ παρά τις εξαγγελίες της Ευρωλίγκας

H Ευρωλίγκα ανακοίνωσε, μεν, ότι οι η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο θα αγωνιστούν στο προσεχές Γιούροκαπ ωστόσο η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε ότι οι ομάδες της απέσυραν τη συμμετοχή τους!

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας που αφορά το κομμάτι του Eurocup και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της σεζόν 2016-17 αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ρέτζιο Εμίλια, η Σάσαρι και η Τρέντο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των συμμετεχόντων.

Παρ’ όλα αυτά, η ιταλική ομοσπονδία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ομάδες της απέστειλαν επιστολή με την οποία αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Γιούροκαπ!

Θυμίζουμε πως το γεγονός ότι οι Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια και Σάσαρι έδειξαν προτίμηση συμμετοχής στο Γιούροκαπ (η Αρμάνι Μιλάνο θα αγωνίζεται στην Euroleague και δεν κινδυνεύει) παρά τη δηλωμένη στήριξη της ιταλικής ομοσπονδίας στην FIBA, έθεσε σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά που είχε οριστεί στο Τορίνο, το διάστημα 4-10 Ιουλίου.

Στις 20/4 η ιταλική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως “εκφράζει την πλήρη στήριξή της στις εθνικές και διεθνείς διατάξεις και διεργασίες. Η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε τη FIBA ότι θα κινηθεί η σχετική διαδικασία για τον προσδιορισμό της ύπαρξης σοβαρών παραβιάσεων για το άθλημα από τις ομάδες Ρέτζιο Εμίλια, Σάσαρι και Τρέντο, εφαρμόζοντας τις επακόλουθες κυρώσεις”. 

Προκειμένου, λοιπόν, να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά καθώς και η διεξαγωγή του στο Τορίνο, η FIP είχε μεταφέρει στις ομάδες το μήνυμα ότι ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Γιούροκαπ θα ισοδυναμούσε με αποβολή τους από τη Serie A. Έτσι οι συγκεκριμένες ομάδες φαίνεται πως έκαναν πίσω, αποσύροντας τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top