Οι μονομαχίες “κλειδιά” για τη νίκη!

Το σημερινό παιχνίδι στο Παλέ θα έχει και πολλή στρατηγική από τον πάγκο. Οι δύο προπονητές είναι λάτρεις της τακτικής, οι ομάδες που δημιουργούν είναι “ομάδες των προπονητών”, ωστόσο στο παρκέ υπάρχουν συγκεκριμένες μονομαχίες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μπορεί ο Μαρκ Κάρτερ να είναι πρώτος σκόρερ (12,2π.) του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ο Άρης αλλού πρέπει να εστιάσει για να ελέγξει το παιχνίδι και να βάλει τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Η άμυνα στην θέση “1”

Η άμυνα που θα παίξει ο Τόρεϊ Τόμας και ο Στέφεν Αντεγκγμπόγιε στους Τζέικ Όντουμ και Απόλλωνα Τσόχλα είναι το πρώτο σημείο “κλειδί” για την αναμέτρηση. Οι δύο παίκτες του Άρη στηρίζονται περισσότερο στα σωματικά προσόντα τους (ταχύτητα, εκρηκτικότητα, γρήγορα πόδια, αμυντική προσήλωση), οι δύο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ στο μπασκετικό ταλέντο και την οξυδέρκειά τους. Μέσα στο Παλέ πρέπει να υπερισχύσει το δίδυμο του Άρη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποδώσουν οι δύο πλέι μέικερ των κίτρινων εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι.

Βεζένκοφ – Μαργαρίτης

Ο πιο συνεπής αμυντικός του αντίπαλου παίζει ακριβώς στην ίδια θέση με τον πρώτο σκόρερ της Α1. Ο Σάσα Βεζένκοφ θα έχει σήμερα ίσως το πιο δύσκολο έργο από κάθε άλλη φορά στην προσωπική άμυνα του Μαργαρίτη, ο οποίος βέβαια είναι… μόνος του στη θέση “4” αφού απουσιάζει ο Κακαρούδης. Ο Βεζένκοφ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αγωνιστικά, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, αλλά ίσως σήμερα χρειάζεται συμπαράσταση επιθετικά πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ κάνει εξαιρετικό μήνα και η αντιμετώπισή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Είναι ρίσκο να παίξει πάνω του ο Νέιμικ ή ο Χαρίσης, γιατί ο Λάνγκφορντ έχει τη δυνατότητα να παίζει και μακριά από το καλάθι, άρα θα έχει πλεονέκτημα με πιο βαρύ κορμί απέναντί του. Ακριβώς εδώ “κολλάει” ο Σίμτσακ, στα ίδια “κυβικά” με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, που έχει ικανότητα να μαρκάρει και μακριά από το καλάθι.

Το περιφερειακό σουτ του Άρη

Τα τρίποντα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς μπαίνει στο ντέρμπι έχοντας 11/24 τρίποντα στις τελευταίες τέσσερις νίκες του Άρη, ποσοστό που αγγίζει το 50%, στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι κίτρινοι σε κάθε ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ποιοτικούς σουτέρ (Κάρτερ, Τσόχλας, Δέδας κυρίως και Όντουμ, Λάνγκφορντ δευτερευόντως) που έχουν πάρει μεγάλα σουτ και ευστόχησαν σε πολλά παιχνίδια. Και οι δύο ομάδες πάντως δεν έχουν καλό ποσοστό σε ομαδικό επίπεδο. Ο Άρης με 103/294 σουτάρει με 35% έξω από τα 6,75μ. και ο ΠΑΟΚ με 97/292 σουτάρει με 33,2%.

To Top