Οι προτάσεις της Λίγκας για υποβιβασμό, τηλεοπτικά και… διακοπή αγώνα

Σημαντικές τροποποιήσεις στον ΚΑΠ θα επιδιώξει η Superleague, προτείνοντας αλλαγές στον τρόπο σύνταξης του φύλλου αγώνα σε περίπτωση διακοπής, στο μέλλον των ομάδων που υποβιβάζονται για μη αγωνιστικούς λόγους, πρόταση και για παρουσία θεατών σε σουίτες σε ενδεχόμενο τιμωρημένης έδρας.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

διοργανώτρια αρχή πρόκειται να προτείνει αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ενόψει της νέας σεζόν, ώστε να αποφύγει καταστάσεις που δημιούργησαν εντάσεις κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος.

 Μία από τις πλέον σημαντικές, θα αφορά στη σύνταξη του φύλλου αγώνα από τους διαιτητές σε περίπτωση που ένα παιχνίδι δεν διεξάγεται ή διακόπτεται. Συγκεκριμένα πλέον θα οφείλει ο διαιτητής να αναφέρει ρητά στο φύλλο αγώνα αν αυτό συνέβη με υπαιτιότητα ή χωρίς υπαιτιότητα κάποιας εκ των δύο ομάδων, ώστε να γίνεται πιο εύκολο το έργο των αθλητικών δικαστών, σύμφωνα με το “Soccerplus”.

Από εκεί και πέρα η Λίγκα θα ζητήσει να περάσουν και κάποιες ακόμη τροποποιήσεις στον ΚΑΠ. Σύμφωνα με αυτές:

 A) Ομάδες που θα υποβιβάζονται από τη Super League για μη αγωνιστικούς λόγους και σε περίπτωση που ομάδες από τη Football League που δικαιούνται ν’ ανέβουν βαθμολογικά, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα αντικαθίστανται από ομάδα ή οι ομάδες της Super League που βαθμολογικά θα υποβιβάζονταν στην κατώτερη κατηγορία κατά τη σειρά κατάταξης αυτών.

Β) Σε περίπτωση που υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών να οριστεί ότι η προσχώρηση είναι υποχρεωτική αν μετέχουν τουλάχιστον οι μισές από τις λοιπές ομάδες της κατηγορίας.

Γ) Σχετικά με τους γιατρούς των αγώνων, η Super League θα ζητήσει να ορίζονται από τη διοργανώτρια και όχι από τις ΠΑΕ ώστε να μην έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί τους.

Δ) Σε περίπτωση αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών λόγω δικαστικής απόφασης να επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στις σουίτες, σε κατόχους προσκλήσεων της διοργανώτριας και σε χορηγούς αυτής.

To Top