Οι πρωταθλητές αποκαλύπτονται πριν τη μάχη του πανελληνίου!

Οι πρωταθλητές Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και θέλουν να επαναλάβουν και εκεί ότι και πέρσι, την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ανδρέας Κεσαπίδης και οι πρωταγωνιστές της εφηβικής ομάδας του Άρη βρίσκονται δικαιολογημένα στο προσκήνιο αυτές τις μέρες.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η χρονιά ο Κεσαπίδης σημείωσε στα “Αθλητικά Νέα των Συντακτών”: «Αρχικά είχαμε ετοιμάσει μια πολύ καλή ομάδα με οκτώ 95άρηδες, έτοιμη για να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η απόφαση της ΕΟΚ όμως για συμμετοχή δύο μόνο 95άρηδων ανέτρεψε όλο το πλάνο μας και έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή. Πήραμε τον Στέλιο (Πουλιανίτη) και τον Κώστα (Μήτογλου), θέλαμε και άλλους 2-3 παίκτες, αλλά ήταν πολύ αργά με αποτέλεσμα να μείνουμε με πολύ μικρό ρόστερ, αποτελούμενο από έντεκα άτομα. Από τους έντεκα, οι δύο δε συμμετείχαν στις προπονήσεις μας λόγω της ένταξής τους στο ανδρικό τμήμα και σε συνδυασμό με απίστευτους τραυματισμούς μέσα στη χρονιά, φτάσαμε στο σημείο να μείνουμε με έξι και εφτά παίκτες. Οπότε, ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και αυτή η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα λίγα παιδιά. Παίξαμε κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες, με τον Μαντουλίδη να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τον ΠΑΟΚ με ρόστερ 15 ατόμων και τους παίκτες του ανδρικού κανονικά στις προπονήσεις. Ήταν μια υπέρβαση».

Για το μυστικό της επιτυχίας αυτού του συνόλου είπε: «Αυτό που έχουμε σαν ομάδα και δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει κανένα σκάουτινγκ είναι η μεταξύ μας χημεία και το πάθος που βγάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις, ειδικά όταν έχεις πολλά καινούρια παιδιά. Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, παίζουμε σαν παρέα μέσα στο γήπεδο και όταν αγωνίζεσαι έτσι, έρχονται και τα αποτελέσματα».

Με αρκετή δόση αλτρουισμού και ταπεινοφροσύνης για την κατάκτηση του τίτλου υπογράμμισε: «Νιώθω περήφανος για αυτά τα παιδιά και ευτυχισμένος που τα βλέπω να χαμογελούν. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Εγώ θέλω να δίνω στα παιδιά τις ευκαιρίες  για να ζήσουν όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται».

Για την επιδίωξη του Άρη στο Πανελλήνιο είπε: «Καταρχάς ο Άρης έχει πάντα στόχο την κορυφή. Φέτος θα είναι πολύ δύσκολο γιατί έχουμε πολύ καλές ομάδες να αντιμετωπίσουμε, ίσως πιο δυνατές από εμάς. Πιστεύω η πρώτη θέση θα κριθεί ανάμεσα στον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Θα ήταν ευχής έργο να πανηγυρίσουμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 100 χρόνια γιορτής του συλλόγου».

Για το αύριο του εφηβικού τμήματος επισήμανε: «Σε αυτές τις ηλικίες δε σταματάμε σε ένα τίτλο. Η επόμενη μέρα είναι η επόμενη προπόνηση, δηλαδή αύριο υπάρχει πάλι δουλειά, γιατί κύριος στόχος είναι να βελτιωθούν αυτά τα παιδιά και να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Υπάρχει ένας κορμός για του χρόνου στο Εφηβικό με τους υπάρχοντες 97άρηδες στο ρόστερ και με την προσθήκη 2-3 παικτών θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν».


Όταν μιλούν οι πρωταγωνιστές…

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους μέσα στην ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ σε αυτήν την πρώτη μου χρονιά εδώ. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα ως πρωταθλητής. Τώρα που το συνειδητοποίησα καλύτερα είναι υπέροχο να έχεις κατακτήσει κάτι τόσο σπουδαίο και ειδικά φέτος, που ο Άρης συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και εμείς μπορέσαμε σαν ομάδα να του κάνουμε ένα δώρο» και για το Πανελλήνιο: «Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε και εκεί την πρωτιά».

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΗΣ

«Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για όλη την σκληρή δουλειά και τον ιδρώτα που ρίξαμε στις προπονήσεις και στους αγώνες σε όλη την αγωνιστική περίοδο. Το θέλαμε πολύ, παραπάνω από τον αντίπαλο μας και αυτό φάνηκε μέσα στο παρκέ, αφού δεν αφήναμε καμία φάση. Είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Τώρα το διασκεδάζουμε όσο προλαβαίνουμε και από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία για το Πανελλήνιο» για το οποίο δήλωσε: « Όταν παίζεις στον Άρη δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από τον τίτλο και για αυτόν θα παλέψουμε εκεί».

ΠΑΡΗΣ ΠΑΟΥΛΕΑΝΟΥ

«Όλα τα παιδία στην ομάδα είμαστε πολύ δεμένοι και το σημαντικό είναι ότι παίζουμε ο ένας για τον άλλον.  Αυτός ο τίτλος μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Προσωπικά ήταν και μια λύτρωση, γιατί πέρσι χάσαμε την τελευταία στιγμή στον τελικό του Παιδικού από τον ΠΑΟΚ και τώρα πήραμε το αίμα μας πίσω» και για το Πανελλήνιο: «Στόχος στο Πανελλήνιο είναι μόνο η πρώτη θέση».

ΘΩΜΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Είναι υπέροχο όλο αυτό που ζήσαμε και η πορεία μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Εμείς πέρσι (σ.σ στο Παιδικό) κλαίγαμε και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν. Φέτος ήταν η σειρά μας και έγινε το αντίθετο. Επειδή είμαστε αρκετά παιδιά από το περσινό παιδικό τμήμα, είχαμε φέτος την «τρέλα» και την πόρωση να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ» και για το Πανελλήνιο: «Θα πάμε και εκεί με μοναδικό στόχο την πρώτη θέση. Με αφοσίωση και την ίδια αποφασιστικότητα μπορούμε να το πάρουμε πάλι».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

«Νιώθω εκπληκτικά! Είμαι για πρώτη φορά πρωταθλητής στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα πρωτόγνωρο για μένα συναίσθημα, γιατί μέχρι τώρα με τα Αστέρια (σ.σ η πρώην ομάδα του) παίρναμε την τέταρτη θέση. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά, δουλέψαμε σκληρά και τελικά οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς» και για το Πανελλήνιο: «Έχουμε δέκα μέρες δυνατών προπονήσεων μπροστά μας και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Πάμε εκεί να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ

«Αξέχαστη εμπειρία για όλους μας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα στο στόχο της και νιώθουμε γεμάτοι για αυτό το πρωτάθλημα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δείξαμε την δίψα μας για να το πάρουμε, όπως και έγινε» και για το Πανελλήνιο: «Θα έχει πάρα πολύ καλές ομάδες στο Πανελλήνιο και θα γίνουν δυνατά παιχνίδια. Από την πλευρά μας πάμε για το “repeat”».

ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΤΣΙΚΑΣ

«Είναι το πρώτο μου φάιναλ φορ και το πρώτο μου πρωτάθλημα. Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα, πολύ έντονα και ανάμεικτα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ελπίζω σε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον» και για το Πανελλήνιο: «Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο γιατί θα έχουμε να ανταγωνιστούμε δύο πολύ καλές ομάδες από την Αθήνα. Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να βγούμε και εκεί πρώτοι».

ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Τα συναισθήματα είναι απίστευτα και δύσκολα μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Το πανηγυρίσαμε με την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Ήταν η ανταμοιβή όλων των κόπων μιας χρονιάς. Θυσιάσαμε αρκετό προσωπικό χρόνο και μαθήματα, δουλέψαμε σκληρά, όμως μέσα στο γήπεδο ήμασταν μια παρέα και το διασκεδάζαμε. Μέσα από την ομαδικότητα και την διάθεση μας φτάσαμε στην κορυφή» και για το Πανελλήνιο: «Από ‘δω και πέρα έχουμε στο μυαλό μας το Πανελλήνιο για το οποίο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΩΤΟΓΛΟΥ

«Μετά την περσινή απώλεια του τίτλου (σ.σ στο Παιδικό) δε θα άντεχα να το ξαναχάσω και ευτυχώς το σηκώσαμε εμείς. Η άμυνα και το πάθος μας έφερε αυτή τη νίκη στον τελικό σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος του ματς. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς όλη την χρονιά, δεν ήμασταν πολλά άτομα στις προπονήσεις, όμως με τη βοήθεια και των Μήτογλου και Πουλιανίτη κατακτήσαμε τον τίτλο» και για το Πανελλήνιο: «Στοχεύουμε στην υπεράσπιση του τίτλου και την πρώτη θέση».

To Top