Οι τρεις επιλογές (εάν επιμείνει) στο 99 και η προοπτική της “ειδικής εκκαθάρισης”

Νέα αρνητική εξέλιξη είχε το εγχείρημα του άρθρου 99 για τον Άρη. Ενώ πάντως την πρώτη φορά η διαδικασία είχε ανοίξει, η δεύτερη προσπάθεια από τη διοίκηση Σκόρδα, δεν άνοιξε καν με την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου!

Την ώρα που η ΠΑΕ Άρης είναι (και πάλι) χωρίς προστασία από τους πιστωτές υπάρχουν τρεις επιλογές εφόσον η διοίκηση αποφασίσει να “ποντάρει” στο άρθρο 99.

Συγκεκριμένα:

1. Να κάνει έφεση για την συγκεκριμένη αίτηση του άρθρου 99.

2. Να κάνει έφεση για την… πρώτη απόφαση του άρθρου 99, μια και έχει το νομικό δικαίωμα, ειδικά από τη στιγμή που εκείνη η αίτηση (με νομικούς τους Αργυριάδη, Τσομίδη, Χριστοφορίδη) είχε ανοίξει.

3. Να κάνει νέο 99, με τα δεδομένα πια της Β’ εθνικής.

Απόφαση ακόμη είναι πολύ νωρίς να πάρει η διοίκηση, από τη στιγμή που είναι νωπή η απόφαση, αλλά σίγουρα πρέπει να δράσει άμεσα και αποφασιστικά.

Από κει και πέρα, με δεδομένο ότι ο Άρης θέλει να αγωνίζεται στη Β’ εθνική, υπάρχει η προοπτική της “ειδικής εκκαθάρισης” (άρθρο 106ια), για την οποία έχει γίνει αρκετή συζήτηση.

Παράλληλα, μπορεί να θεωρηθεί ως επιλογή και ο εξωδικαστικός διακανονισμός με τους πιστωτές του και το δημόσιο, αλλά σε αυτή την περίπτωση ένα είναι το ζητούμενο: η ύπαρξη “ζεστού χρήματος”!

Όλα τα παραπάνω,εάν θεωρήσουμε ότι οι κίτρινοι επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της Β’ εθνικής και όχι τη συμμετοχή στη Γ’ εθνική, εκεί όπου όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία σημασία!

Είναι μια “καυτή πατάτα” στα χέρια της διοίκησης της ΠΑΕ και των νομικών.

To Top