ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ομάδα που προσφέρει…. σιγουριά ο φετινός Άρης!

Κατά καιρούς, πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον φετινό Άρη. Το σίγουρο, όμως, είναι πως μιλάμε για ένα σύνολο που αν και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει το μέταλλο για να εξασφαλίζει τα «τρίποντα». Τι όμως κάνει τον φετινό Άρη πραγματικά να ξεχωρίζει;

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναμφισβήτητα, η φετινή ομάδα του Άρη, δομήθηκε με τέτοιο τρόπο το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να προσδίδει τη… σιγουριά που έλειπε πέρσι. Δηλαδή, να εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο ένα σύνολο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη για το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν κινείται στη μετριότητα. Είναι γεγονός, πως στις κακές του εμφανίσεις ο Άρης, είχε στο παιχνίδι του τα στοιχεία της ομάδας, που ακόμα κι έτσι θα της έδιναν αυτό που ζητούσε.

Δεν υπήρξε παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, που οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν την κατοχή υπέρ τους. Σχεδόν σε όλα, μάλιστα, ήταν συντριπτικά με το μέρος τους, πάνω από το 60%. Ποτέ άλλη ομάδα στην κατηγορία, δεν δημιούργησε περισσότερες τελικές προσπάθειες σε ματς, κόντρα στον Άρη από αυτές των «κιτρινόμαυρων». Ακόμα και στη μετριότητά του ο Άρης, είχε τον πρώτο λόγο σε κάθε ματς. Να γιατί, πολλές αναμετρήσεις, κρίθηκαν στην… κόψη του ξυραφιού. Και πάλι εκεί η ομάδα ποτέ δεν τα παράτησε. Δεν υπήρξε ματς που ο Άρης σήκωσε τα χέρια ψηλά, όσα άσχημα κι αν του πήγε…

Γενικότερα, αυτή η ομάδα σου δίνει την εντύπωση, πως αργά ή γρήγορα θα πετύχει το νικητήριο γκολ, αν αυτός της λείπει μέχρι ένα σημείο. Παρά ελαχίστων περιπτώσεων, στα τρία δηλαδή ματς που δεν κέρδισε, αλλά και δεν έχασε!

Φυσικά, σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα η άμυνα του Άρη. Η αποδοτικότητά της, σου προσφέρει τη μέγιστη σιγουριά. Τουλάχιστον, όταν δεν μπορεί να κερδίσει, όπως έγινε με ΟΦΗ, Παναιγιάλειο και Καραϊσκάκη, δεν δέχεται γκολ. Η σωστή λειτουργία της αποτυπώνεται στο γεγονός, πως έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ σε 16 αναμετρήσεις.

 

To Top