ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι πρέπει να… θέλει ο Άρης τώρα που τέλειωσε το μαρτύριο

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για να τελειώσει και τυπικά το μαρτύριο του Άρη. Τελείωσε μαθηματικά πριν μερικές μέρες, τελειώνει και τυπικά σε λιγότερο από τρεις βδομάδες. Ένα μαρτύριο που κρατάει ουσιαστικά επτά χρόνια, για να μην ξεχνιόμαστε.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η απαγόρευση μεταγραφών που προκάλεσε ασφυξία στον Άρη, μετέπειτα η σωτηρία στην Σούπερ λίγκα στο παρά… ένα και τέλος η χρονιά του υποβιβασμού. Ακολούθησαν τέσσερα χρόνια εξορίας. Πικρά χρόνια. Δύσκολα χρόνια. Το μεγαλείο του φίλαθλου κόσμου του Άρη ήταν ο μεγάλος νικητής. Έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις για να το περιγράψουν. Εάν δεν το βιώσεις, δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις, αυτό είναι σίγουρο.

Ξεκίνησε η συζήτηση για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού Άρη. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, ερωτήματα, τα οποία θα κληθεί να “απαντήσει” με πράξεις (κυρίως) ο Θοδωρής Καρυπίδης. Ερωτήματα όπως:

Α. Θα σηκώσει μόνος το βάρος της ΠΑΕ στη νέα χρονιά, μπορεί να τα καταφέρει;

Β. Θα έχει “συμπαίκτες”; Θέλει να έχει;

Γ. Θα εμπλακεί ή όχι ο Τομ Παπαδόπουλος σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου; Θέλει να εμπλακεί, να είναι μεγαλομέτοχος, μπορεί να είναι ή απλά επιθυμεί να παραμείνει ένας καλός φίλος, ένα ουσιαστικός χορηγός;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατό για να μην μείνει ο Άρης αιχμάλωτος σε εικασίες, φήμες, σενάρια και διαδοχολογία που θα τον γυρίσει πίσω… Θα τον κρατήσει εγκλωβισμένο, όχι ελεύθερο να αναπτυχθεί. Ο κόσμος πρέπει να νιώσει σιγουριά, το κάδρο να είναι ξεκάθαρο, να μπει κανείς στη διαδικασία της αμφισβήτησης και του αντιπερισπασμού.

Από κει και πέρα, η συζήτηση έχει ξεκάθαρη ατζέντα. Ο Καρυπίδης θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν ο Σπανός (θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο), ο Μυροφορίδης (το ίδιο με τον προπονητή) κι αν όχι, ποιοι θα αναλάβουν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, ποιοι θα αποφασίζουν για τους παίκτες και τις μεταγραφές, ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι, ποιο θα είναι το μπάτζετ και φυσικά πώς θα οργανωθεί η ΠΑΕ Άρης για να επιστρέψει πραγματικά με δυναμική στη μεγάλη κατηγορία. Να έχει ένα αξιοπρεπές, σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο, όπως και ένα προπονητικό κέντρο που να τον εξυπηρετεί με αξιοπιστία.

Μισόλογα δεν χωρούν, μόνο ξεκάθαρες, σταράτες κουβέντες και φυσικά απαιτείται το αυτονόητο: οργάνωση, σχέδιο, χρήματα, δράση.

Ο Άρης πρέπει όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά να πατήσει γερά, να αποκτήσει και πάλι τον αέρα που του δίνει το DNA του, να πρωταγωνιστήσει κοιτώντας ψηλά, χωρίς κακοδιαχείριση και υπερβολές.

 

To Top