Ο Άρης “παρών” στα εγκαίνια του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ!

Στις 12 το μεσημέρι η ΧΑΝΘ εγκαινιάζει το μουσείο της για το μπάσκετ, το πρώτο μουσείο που αφορά το κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα. Άλλωστε η ΧΑΝΘ είναι η ομάδα που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και ο Άρης την διαδέχθηκε κάνοντας το Νο1 άθλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα τιμώνται ως κορυφαίες προσωπικότητες της ΧΑΝΘ παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στους κίτρινους!

Στην διάρκεια των εγκαινιών του μουσείου μπάσκετ της ΧΑΝΘ, ο Άρης θα εκπροσωπηθεί με την ομάδα μίνι αγοριών που θα συμμετάσχει στο τουρνουά μαζί με την ΧΑΝΘ, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Παράλληλα όμως θα η ΧΑΝΘ θα τιμήσει και μεγάλες προσωπικότητες που αναδείχθηκαν από αυτή. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία, έκαναν καριέρα και με τη φανέλα του Άρη. Καταρχήν, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ο Τάκης Ταλιαδώρος φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ και ο Θόδωρος Ροδόπουλος έπαιξε στον Άρη και μάλιστα ήταν παρών στον πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας, κόντρα στην Μακάμπι το 1967.

Στην δεκαετία του ’70 αγωνίστηκαν στον Άρη και ο Διονύσης Ανανιάδης και ο Μιχάλης Γιαννουζάκος, σπουδαίοι παίκτες που ξεκίνησαν από την ΧΑΝΘ και μάλιστα ο πρώτος πανηγύρισε με τον Άρη το πρωτάθλημα του 1979!

Η Αδελφότητα θα τιμήσει τη μνήμη του Ταλιαδώρου, άλλωστε χθες έδωσε το όνομά του στο ιστορικό κλειστό γήπεδό της μέσα στο κλασικό κτίριο απέναντι από την Έκθεση, ενώ θα βραβευθούν και οι άλλες τρεις δόξες της ΧΑΝΘ.

To Top