ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο απολογισμός του Τόμας στο PRESSARIS: “Η φετινή ομάδα πάλευε κάθε παιχνίδι, κάθε φάση, κάθε δευτερόλεπτο”

Λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Τόρεϊ Τόμας κάνει μέσω του PRESSARIS τον απολογισμό της χρονιάς. Μιλάει για την επιθυμία του να παραμείνει ακόμα μία χρονιά στην Θεσσαλονίκη και βάζει τον δικό του τίτλο στο βιβλίο: «Άρης 2014-2015». 

Ο Αμερικανός γκαρντ, από τους πιο σταθερούς παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη την φετινή σεζόν, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, αισθάνεται πικρία από το αποτέλεσμα στον τέταρτο τελικό και δήλωσε περήφανος για τους συμπαίκτες του και αυτά που πέτυχαν την φετινή σεζόν. «Η μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής ομάδας ήταν ότι πάλευε κάθε παιχνίδι, κάθε φάση, κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ήταν δύσκολη χρονιά, με πολλούς τραυματισμούς και πιστεύω πως αν στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ είχαμε την βοήθεια του κόσμου, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά”, τόνισε αρχικά ο 30χρονος γκαρντ.

Αναφέρθηκε στις υπερβάσεις που έκανε ο φετινός Άρης τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα πλέι οφ υπογραμμίζοντας πως “πετύχαμε πολλές σημαντικές νίκες την φετινή σεζόν. Κάναμε ρεκόρ νικών για την τελευταία εξαετία. Κερδίσαμε μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια. Στην συνέχεια στα πλέι οφ πετύχαμε δύο σημαντικές νίκες απέναντι στην ΑΕΚ μια ομάδα με παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκα και προϋπολογισμού αρκετά μεγαλύτερου από εμάς. Η νίκη επί του Ολυμπιακού που είχε να ηττηθεί σε ημιτελική σειρά πλέι οφ πάνω από επτά χρόνια. Δυστυχώς στο τέλος δεν καταφέραμε να κάνουμε τις τρεις νίκες που χρειαζόμασταν για να τερματίσουμε τρίτοι. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι μια δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και σίγουρα το έργο μας δεν ήταν εύκολο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς και παίζαμε χωρίς τον κόσμο μας που ήταν και η δύναμή μας την φετινή σεζόν. Τελειώνουμε την σεζόν με το κεφάλι ψηλά γιατί όλα τα παιδιά ξέρουμε ότι δώσαμε το κάτι παραπάνω”.

aris_paok_thomas

Ο τίτλος στο… βιβλίο του φετινού Άρη

Relentless, δηλαδή αμείλικτος, να μην τα παρατάς ποτέ. Αυτός θα ήταν ο τίτλος που θα έβαζε αν έγραφε βιβλίο για την φετινή σεζόν: «Η ομάδα έκανε τρεις συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν και ήταν δύσκολη περίοδος. Βρήκαμε γρήγορα τους ρόλους μας και επιστρέψαμε στις νίκες. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και πήραμε το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, χάσαμε το δεύτερο μέσα στην ΑΕΚ με 38 πόντους. Παίζαμε με πολλά παιδιά να είναι τραυματίες, όμως δεν το βάλαμε κάτω. Πήραμε το τρίτο παιχνίδι και προχωρήσαμε στην επόμενη φάση. Χάσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό με μεγάλη διαφορά. Γυρίσαμε στην Θεσσαλονίκη και καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα δεν τα παράτησε ποτέ”.

“O Άρης είναι μεγάλο σωματείο, θα ήθελα να μείνω”

Η συνέχεια της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το μέλλον του και το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα και τη νέα σεζόν. «Νομίζω ότι οι φίλοι του Άρη και γενικά όσοι βρέθηκαν κοντά στην ομάδα μπορούν να με χαρακτηρίσουν σαν ένα μαχητή και φυσικά αν με ήθελαν πίσω η διοίκηση και ο προπονητής, θα το σκεφτόμουν και δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω την απόφαση να παραμείνω. Ο Άρης είναι μεγάλο σωματείο, παίξαμε καλό μπάσκετ φέτος και θα ήταν ιδανικό να ολοκληρώσουμε του χρόνου αυτό που δεν καταφέραμε φέτος. Ο κόσμος αγάπησε αυτή την ομάδα, το βλέπαμε όταν κυκλοφορούσαμε στην πόλη. Η πόλη είναι πολύ όμορφη για κάποιον που παίζει μπάσκετ. Μου αρέσει πάρα πολύ ο κόουτς και οι συνεργάτες του, ο κόσμος και θα με ενδιέφερε να παραμείνω στην ομάδα”.

aris_paok_g2_thomas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Δύο άσχημα σφυρίγματα επηρέασαν το αποτέλεσμα»

Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να στείλουν την σειρά με τον ΠΑΟΚ σε πέμπτο παιχνίδι με τον Τόμας να στέκεται σε δύο σφυρίγματα που επηρέασαν το αποτέλεσμα. «Υπήρξαν δύο άσχημα σφυρίγματα. Το πρώτο ήταν το φάουλ του Τσιάρα μετά τις άστοχες βολές του Όντουμ, που έδωσαν παράλληλα δύο βολές στον Λανγκφορντ. Το δεύτερο ήταν του Ριντ, κάτω από την μπασκέτα. ΟΚ, ήταν φάουλ αλλά όχι αντιαθλητικό, έδωσαν δύο βολές και την κατοχή. Έγιναν αρκετά λάθη από μέρους μας όπως και κάποια δικά μου φάουλ που έδωσαν βολές στον αντίπαλο. Μας πόνεσε πολύ. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού χάσαμε τον Πάσαλιτς, τον Σίμτσακ, ο Νέιμικ έπαιζε τραυματίας ενώ και ο Ριντ αισθανόταν ενοχλήσεις. Η ομάδα πάλεψε και ηττήθηκε. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα, όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω και για αυτό αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά”.

To Top