ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Βον “υποκλίθηκε” στους θρύλους του Αυτοκράτορα και δήλωσε: “Είμαι ένας σκληρός εργάτης, που θα παλεύει κάθε μέρα”

Ο Κουάμι Βον ήρθε… σπουδαγμένος στον Άρη. Έμαθε τι εστί Παναγιώτης Γιαννάκης, ο άνθρωπος με τον οποίο θα συνεργαστεί τους επόμενους μήνες, έμαθε τι εστί Νίκος Γκάλης με την ένταξή του στο Hall Of Fame και νιώθει δικαιωμένος για την μπασκετική απόφασή του.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Άρη ρωτήθηκε τι πραγματικά σημαίνει για τους Αμερικανούς το Hall Of Fame. “Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα και μεγάλη τιμή. Είναι παιδικό όνειρο όλων όσων ξεκινούν να παίζουν μπάσκετ. Το να επιτύχει κάτι τέτοιο, παίζοντας προφανώς τόσο καλά στην καριέρα του είναι κάτι σπουδαίο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι και για τον ίδιο ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί που έχουν κερδίσει μια τόσο μεγάλη τιμή”, είπε ο Βον και στην επισήμανση πως είναι μόλις ο 6ος παίκτης εκτός ΝΒΑ που εισήχθη στο Hall Of Fame πρόσθεσε: “Ακριβώς! Όπως είπα ειναι τεράστιο επίτευγμα και μεγάλη τιμή. Του βγάζω το καπέλο…”.

Ο Βον έχει πάρει μια γεύση από Γκάλη. “Τον έχω δει, ναι. Είχαμε την εκδήλωση προς τιμήν του στο Μουσείο και είδαμε κάποια στιγμιότυπα. Είναι εξαιρετικό το πώς έπαιζε, η ανταγωνιστικότητα που είχε μέσα στο γήπεδο, ο ρυθμός που είχε. Σπουδαίος παίκτης…”.

Στα ίδια στιγμιότυπα έβλεπε και τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται καθημερινά, ίσως και πιο στενά από οποιονδήποτε άλλο παίκτη λόγω θέσης. Τον Παναγιώτη Γιαννάκη. “Τον είδα και τον κόουτς. Γι’ αυτό ήρθα στον Άρη. Για την ιστορία της ομάδας, για τα πρωταθλήματα που κέρδισαν τότε, για τον προπονητή που είναι θρύλος”, σχολίασε ο Βον και αποκάλυψε την λιτή αλλά χρήσιμη συμβουλή του “δράκου”: “Να παίζω σκληρά και να είμαι ανταγωνιστικός”.

Οι πρώτες εντυπώσεις του Βον από τον Άρη και την Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικές. “Αγαπώ την πόλη, την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, όλο το σταφ. Είναι πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα εδώ. Μου αρέσει το σύστημα που υπάρχει εδώ, είναι μια ομάδα με σπουδαία ιστορία και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ…”, υπογράμμισε ο Αμερικανός, που νιώθει ικανός “να ηγηθώ της ομάδας”, αλλά πρωτίστως είναι “ένας σκληρός εργάτης, που θα παλεύει κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο και θέλει να κερδίζει”.

Ο Άρης ακόμα προσπαθεί να γίνει ομάδα. Ο Βον εξήγησε πως “όλοι μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Πώς να παίζουμε μαζί, τι μας αρέσει να κάνουμε στο γήπεδο, τις θέσεις μας στο γήπεδο, τα ροτέισον. Πρέπει να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον ειδικά αμυντικά, να είμαστε εκεί για τον άλλον. Είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να μάθουμε, να εμπιστευτούμε, για να βελτωθούμε…”.

Μπορεί να έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά είναι γεγονός πως πρώτα ψάχνει τον συμπαίκτη του. Αυτό τουλάχιστον έκανε στα τρία παιχνίδια του Άρη στην Προύσα, αυτό παραδέχεται πως θέλει να κάνει. “Θέλω να φτιάχνω φάσεις για την ομάδα. Μου αρέσει να βάζω και τους υπόλοιπους στο παιχνίδι. Είμαι πλέι μέικερ. Μπορώ να σκοράρω, αλλά είμαι εδώ για να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους”.

To Top