Ο ΕΠΟ… διαιτητής στο ντέρμπι της Σούπερ λίγκας με την Football League

Ο ΕΠΟ… διαιτητής στο ντέρμπι της Σούπερ λίγκας με την Football League.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Όπως αναφέρει το soccerplus.gr όλα είναι στον αέρα αναφορικά την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για την χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς στο ΔΣ της Super League την Τετάρτη (11/07) αποφασίστηκε τόσο η μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος από 16 σε 14 τη σεζόν 2019-20 όσο και να γίνει πρόταση προκειμένου μην ανέβει καμία ομάδα της Football League απευθείας στη μεγάλη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του συνεταιρισμού αναφέρει ότι ο 15ος και ο 16ος της Super League θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος θα παίξουν σε play-out με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League, με φόντο δύο θέσεις.

Πάντως, έπεσε και άλλη μία πρόταση στο τραπέζι για απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων της Super League (14ος, 15ος, 16ος), απευθείας άνοδο του πρωταθλητή της Football League, και αγώνα μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League, η οποία όμως δεν πέρασε, παρά την ψήφο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Η πρόταση της Super League αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Football League, η οποία θέλει δύο ομάδες της να ανέβουν απευθείας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η κόντρα των δύο συνεταιρισμών θα περάσει και στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι προκηρύξεις των δύο πρωταθλημάτων:

«Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με την προκήρυξη του

πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ως προς τον αριθμό των προβιβαζομένων- υποβιβαζομένων ομάδων, με βάση τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για τον σχεδιασμό των εθνικών πρωταθλημάτων. Καμία αλλαγή δεν επιτρέπεται στον αριθμό των προβιβαζομένων-υποβιβαζομένων, με βάση τις οικείες προκηρύξεις, ομάδων για καμία κατηγορία».

Αυτό σημαίνει ότι αν οι δύο πλευρές δεν τα βρουν μεταξύ τους, τότε η ΕΠΟ θα πρέπει να αποφασίσει για το πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Super League, πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League, αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

To Top