Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναλύει το ντέρμπι στο PRESSARIS: “Ο Άρης θα χρειαστεί τα μεγάλα σουτ του Βεζένκοφ”

Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας αντιμετώπισε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Μπορεί τα αποτελέσματα και στα δύο παιχνίδια να μην ήταν θετικά για την ομάδα του όμως έχει «διαβάσει» και τις δύο ομάδες και γνωρίζει καλά τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία. Ο λόγος για τον προπονητή του Ρεθύμνου, Θανάση Σκουρτόπουλο. 

Το PRESSARIS ζήτησε από τον 50χρονο τεχνικό την άποψή του για το ντέρμπι της Κυριακής, ο ίδιος δεν αρνήθηκε και ξεκίνησε την ανάλυσή του λέγοντας πως «έχουμε δύο ομάδες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά που η φιλοσοφία τους ξεκινάει από την άμυνα. Ο ΠΑΟΚ μπορούμε να πούμε ότι είναι ποιοτικότερη ομάδα, με περισσότερες λύσεις, ενώ σημαντική βοήθεια στον χαρακτήρα της ομάδας έχουν δώσει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Άρης είναι μία ομάδα με ταλέντο, νιάτα και φιλοδοξία που αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα κριθεί κατά μεγάλο βαθμό στις επαφές. Ένα κομμάτι στο οποίο αρέσκονται και οι δύο ομάδες και σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο και τα σφυρίγματα των διαιτητών».

Ο Σκουρτόπουλος στάθηκε και στην δύναμη που παίρνουν οι παίκτες του Άρη από τον κόσμο για τους οποίους τόνισε: «Σίγουρα το γεγονός ότι ο Άρης παίζει στην έδρα του είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Είναι μεγάλο όπλο το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι παίκτες και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο μεταξύ μας παιχνίδι ο κόσμος βοήθησε με την δυναμική του και συνέβαλλε ώστε να γίνει η ανατροπή. Επίσης ο Άρης θα χρειαστεί κάποια μεγάλα σουτ του Βεζένκοφ που την φετινή σεζόν κάνει εκπληκτική χρονιά και γενικά θα είναι καθοριστικός και παράλληλα να προσπαθήσει η ομάδα να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να ανεβάσει το σκορ πάνω από τους 60 πόντους».

Η συζήτηση είχε κεντρικό πρόσωπο τον Βεζένκοφ, πρώτο σκόρερ στην Α1: «Ο Σούλης Μαρκόπουλος διαθέτει δύο αρκετά καλούς αμυντικούς στην θέση «4», τους Μαργαρίτη και Κακαρούδη (αμφίβολος) και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για τον Σάσα να βρει τους χώρους και τα πατήματα που χρειάζεται. Είναι παιδί που παίρνει τα μεγάλα σουτ και μπορεί να το κάνει και στον αιφνιδιασμό και σίγουρα αυτό θα επιδιώξει και ο Άρης σε αντίθεση βέβαια με τον ΠΑΟΚ που επιδιώκει ένα πιο σετ παιχνίδι».

Ο πάγκος παίζει πάντα σπουδαίο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Ο Σκουρτόπουλος εξήγησε πως «ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκου διαθέτει μια σκληρή αμυντική γραμμή και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει και άλλο παιδί που πρωταγωνιστεί στο σκοράρισμα, ενώ παίρνει και πολλές λύσεις από τον Λανγκφορντ που έρχεται από τον πάγκο και δίνει πολλά τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Και ο Βον αρχίζει στα τελευταία ματς να παίρνει κάποιες επιθέσεις κοντά στο καλάθι. Ο Άρης δεν έχει τόσες πολλές λύσεις στον πάγκο του. Θεωρώ πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ τα συνεχή παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς του έχουν δώσει ρυθμό και τον έχουν βοηθήσει να δημιουργήσει χαρακτήρα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στους δύο τεχνικούς και το ενδεχόμενο να ετοιμάζουν διάφορα τρικ για τον αγώνα της Κυριακής: «Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έχει περισσότερο χρόνο ενώ ο ΠΑΟΚ είχε παιχνίδι και για το Γιούροκαπ. Πιστεύω όμως ότι και ο Άρης αν είχε αυτή την ευκαιρία θα τον βοηθούσε αρκετά στο να προσεγγίσει καλύτερα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά περιμένω από τον Άρη κάποια συγκεκριμένη άμυνα, κάποια παγίδα ίσως, που να αποτρέψει τις πάσες από την ρακέτα (λόου ποστ) προς στην περιφέρεια».

To Top