ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κοέν έγινε “φαβορί” και αλλάζει το πλάνο για τη διαμόρφωση της φροντ λάιν

Η περίπτωση του Ντούσκο Μπούνιτς μπήκε στον… πάγο από τον Άρη, γιατί επανήλθε στο προσκήνιο ο Τζέικ Κοέν, τον οποίο αρχικά είχε ως δεύτερη επιλογή ο Δημήτρης Πρίφτης. Η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί και σε αλλαγή πλάνου για την διαμόρφωση της φροντ λάιν του Άρη την προσεχή χρονιά.

Ο Ισραηλινός δεν είναι ούτε κλασικός φόργουορντ, ούτε κλασικός σέντερ. Είναι παίκτης που μπορεί μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να παίξει και ως “4” και ως “5”. Αυτό είναι και καλό και κακό, όμως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσει ο Πρίφτης και η ομάδα να εκμεταλλευτούν την ευελιξία του Κοέν να παίζει σε πολλά σχήματα και να κρύψουν τις αδυναμίες του κυρίως στην άμυνα.

Εφόσον (σήμερα) προκρίνεται η περίπτωση του πρώην παίκτη της Μακάμπι, η λογική λέει ότι ο Πρίφτης θα προσπαθήσει να πάρει μπροστά από Κοέν και Τσούπκοβιτς παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά που να μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια πεντάδα και με τους δύο.

Δεν πρόκειται δηλαδή να πάει σε μια συμβατική φροντ λάιν – με δύο καθαρά 4αρια και δύο καθαρούς σέντερ – αλλά να κάνει άλλους συνδυασμούς. Παίκτες στην αγορά υπάρχουν για κάθε ένα από τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, που καλείται να βρει μαζί με τους συνεργάτες του τους ιδανικότερους συνδυασμούς παικτών.

To Top