Ο Μπαμπαλιούτας στο PRESSARIS για τη “σφαλιάρα” στον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στο φάιναλ φορ

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας, μετά από ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε φέτος το καλοκαίρι στον Άρη και μαζί με τους συμπαίκτες του οδήγησαν χθες την ομάδα σε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον συμπολίτη, που θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί σε αυτή τη σειρά των αγώνων του Λιγκ Καπ.

Οι «κίτρινοι», ωστόσο, του Γιώργου Γιάτση, που έβαλαν μυαλό μετά την ήττα της Παρασκευής από τη ΜΕΝΤ κατά την 1η ημέρα των αγώνων του θεσμού, έριξαν «σφαλιάρα» στον ΠΑΟΚ και πήραν αυτή τη νίκη με 3-0 σετ και ταυτόχρονα την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο φάιναλ-φορ του Λιγκ Καπ.

Ο έμπειρος λίμπερο μίλησε στο PRESSARIS για το πώς ήρθε αυτή η νίκη πρόκριση απέναντι στην παλιά του ομάδα: «Σαν Άρης θεωρώ ότι τελικά μας έκανε πολύ καλό η ήττα από τη ΜΕΝΤ, όπου ίσως περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε εύκολα ή δύσκολα», για να εξηγήσει:

«Μετά από εκείνο το ματς, συζητήσαμε όλοι μαζί τι έφταιξε και καταλήξαμε στο τι δεν θα έπρεπε να ξαναγίνει. Έτσι, λοιπόν, ακολουθώντας την τακτική που είχαμε σχεδιάσει, επικρατήσαμε του ΠΑΟΚ έστω και οριακά».

Επίσης, ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας στάθηκε και στα σημεία εκείνα, που έκριναν το ματς: «Κρατήσαμε την υποδοχή, ενώ και επιθετικά η ομάδα έδειξε πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα πολύ λίγα λάθη (14 έναντι 27 του ΠΑΟΚ), αλλά και το γεγονός ότι ενδεχομένως ο αντίπαλος αντιμετώπισε λίγο υπεροπτικά το ματς», για να σχολιάσει τέλος, από την πλευρά του, τη σημασία αυτής τη νίκης: «Σίγουρα, ήταν έκπληξη για πολλούς η νίκη μας επί του ΠΑΟΚ. Ένα αποτέλεσμα πολύ καλό για εμάς, όχι μόνο γιατί μας έδωσε την πρόκριση στο φάιναλ-φορ, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος».

To Top