ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο πιο κυνικός κερδίζει…

Ο Δημήτρης Σαχινίδης μοιράζεται τις σκέψεις του με τους αναγνώστες του PRESSARIS για τον ποδοσφαιρικό Άρη μετά την νίκη των Τρικάλων.

Αναλυτικά:

Είναι γνωστό πώς το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ανέκαθεν βασιζόταν σε χαρακτηριστικά όπως η δύναμη, το αγωνιστικό πάθος για τη νίκη και φυσικά η αντοχή. Για αυτό το λόγο και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν φημίζεται για αναμετρήσεις με πολύ θέαμα, πολλά τέρματα και συγκινήσεις, με αποτέλεσμα ο πιο κυνικός να κερδίζει. 
Αυτό λοιπόν θα πρέπει να κάνει ο Άρης την φετινή χρονιά στοχεύοντας σε κάθε αγώνα αποκλειστικά στην κατάκτηση των τριών βαθμών, αδιαφορώντας παράλληλα για το ποια θα είναι η αγωνιστική εικόνα που θα βγάζει προς τα έξω.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι τέτοιου είδους προσεγγίσεις ίσως δυσαρεστήσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του κόσμου της ομάδας το οποίο μπορεί να έχει συνηθίσει την ομάδα αλλιώς. Όμως αυτό το οποίο θα πρέπει να καταστεί εκ των προτέρων σαφές είναι πως ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα και για αυτό το λόγο θα πρέπει για μια τελευταία χρονιά να συμβιβαστούμε απλώς με την υλοποίηση του αυτονόητου στόχου που όπως φάνηκε από την περσινή μας πικρή εμπειρία μόνο εύκολος δεν είναι. 
Ο Άρης λοιπόν φέτος καλείται να παίξει έναν ρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι δεν του ταιριάζει, από την άλλη πλευρά όμως αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να καταφέρει να επιβιώσει και μελλοντικά να είναι ο νικητής αυτού του μαρτυρικού μαραθωνίου στον οποίο για άλλη μια χρονιά είναι υποχρεωμένος να τρέξει, πληρώνοντας ουσιαστικά τα δικά του περσινά λάθη. 
Το παιχνίδι κόντρα στα Τρίκαλα ήταν μόνο ένα δείγμα από τις πολλές παρόμοιες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς η αγαπημένη μας ομάδα θα σκοράρει κάθε βδομάδα στο 90″. Όποιος όμως περίμενε ή περιμένει ακόμα μια άνετη και εύκολη άνοδο στην παραπάνω κατηγορία έχω την εντύπωση ότι πλανάται και είμαι σε θέση πλέον να πω πως η πεποίθηση μου αυτή είναι ήδη επαληθευμένη και επιβεβαιωμένη από το περσινό μας πάθημα στο οποίο αναφέρθηκα και παραπάνω.
Φυσικά η κατάσταση φέτος μοιάζει να είναι διαφορετική σε πολλούς τομείς, το γεγονός αυτό όμως θα είναι έγκλημα να αποτελέσει εφαλτήριο χαλάρωσης και εφησυχασμού από μόνο του κι αυτό γιατί πολύ απλά ο Άρης έχει συμπληρώσει 4 χρόνια απουσίας από τον χώρο που μπορεί να του εξασφαλίσει όλα αυτά που ονειρεύτηκε και συνεχίζει  ονειρεύεται καθημερινά ο κόσμος του για εκείνον.
Δημήτρης Σαχινίδης
To Top