Ο Σόιμπλε εξετάζει διπλό νόμισμα για την Ελλάδα!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έθεσε το θέμα του παράλληλου νομίσματος αν αποτύχουν οι συνομιλίες! Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο, ο Σόιμπλε το έθεσε σε πρόσφατη ιδιωτική σύσκεψη και αυτό επιβεβαιώνεται από δυο άτομα που ήταν παρόντα αλλά δεν θέλουν να κατονομαστούν.

Ως παράδειγμα έθεσε αυτό του Μαυροβουνίου το οποίο κάνει συναλλαγές σε ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της Νομισματικής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτή η στάση του Σόιμπλε δείχνει ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Το δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο και για ένα είδος “διπροσωπίας” εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης η οποία ενώ τόσο μέσω της Μέρκελ όσο και μέσω του Σόιμπλε τονίζει ότι ο στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ο Σόιμπλε δεν αποκλείει έξοδό της από το κοινό νόμισμα.

Η Γερμανια είναι αποφασισμένη να το πάει στα άκρα με τον Σόιμπλε στον ρόλο του “μαντρόσκυλου” δηλώνει ο Jacob Funk Kirkegaard, καθηγητής στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσινγκτον.
“Το ρίσκο της μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες τις ευρωζώνης από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό”, δήλωσε ο ίδιος.

Το άρθρο προσθέτει ότι η Μέρκελ σήμερα δήλωσε από την Ρίγα ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία.

Συνεχίζοντας την ανάλυση, ο καθηγητής προσθέτει ότι το παιχνίδι είναι ποιος θα διασχίσει ποιό γρήγορα τον δρόμο. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας οδηγεί ένα σκούτερ και ο Σόιμπλε μια θωρακισμένη ΒMW!

πηγή: newsit.gr

To Top