Ο Ταπούτος blog-άρει έξω από τα δόντια στο PRESSARIS: “Τραγικό να γίνεται τελικός χωρίς φιλάθλους των δυο ομάδων”!

Η πρόκληση για τον Άρη είναι πολύ μεγάλη αλλά τα πράγματα θα είναι δύσκολα γι’ αυτόν λόγω και των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός. Αν ο Άρης είχε συγκεκριμένες πιθανότητες, χωρίς την παρουσία του κόσμου του αυτές μειώνονται κι άλλο.

Θεωρώ τραγικό να γίνεται ένας τελικός χωρίς την παρουσία φιλάθλων από τις δυο ομάδες, όταν βλέπουμε στην Ισπανία, την Ιταλία και σε άλλες χώρες να διοργανώνονται φάιναλ-έιτ όπου συνυπάρχουν οπαδοί οκτώ διαφορετικών ομάδων και δεν γίνεται το παραμικρό! Και στην Τουρκία όπου αγωνίζομαι διεξάγεται αυτές τις μέρες το φάιναλ έιτ του Κυπέλλου και όλα κυλούν ομαλά.

Εμείς όμως δεν μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και των δυο φιναλίστ. Το 2010 κατέβηκαν στην Αθήνα 30.000 φίλοι του Άρη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο ΟΑΚΑ και δεν συνέβη τίποτα. Και η ΕΟΚ με την Αστυνομία δεν μπορούν να ελέγξουν 1.500 οπαδούς από κάθε ομάδα; Είναι κάτι το αδιανόητο. Να μην μπορεί να διοργανωθεί ένας τελικός που θα είναι αντάξιος της τεράστιας ιστορίας και της δυναμικής που έχουν αυτές οι δυο ομάδες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κανείς δεν ξέρει σε τι μέρα θα βρεθούν οι δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σαφές προβάδισμα λόγω ποιότητας, λόγω υλικού αλλά είναι ένα παιχνίδι. Οι παίκτες του Άρη θα πρέπει να μπουν μέσα στο γήπεδο να παλέψουν, να τα δώσουν όλα και να πουν «πέντε είναι αυτοί πέντε κι εμείς».  Να μην κοιτάξουν τη φανέλα του αντιπάλου  ποιον έχουν απέναντι τους, πόσα μηδενικά έχει το συμβόλαιο του. Να παλέψουν και να  δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στον τελικό αυτό αναμετρώνται οι δυο πιο βαριές φανέλες του ελληνικού μπάσκετ και με αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να μπουν στο παρκέ οι παίκτες του Άρη. Ο πολύς κόσμος μπορεί να μην περιμένει την κατάκτηση του τροπαίου αλλά περιμένει από τους παίκτες να μπουν στο γήπεδο, να τα δώσουν όλα και να κάνουν κατάθεση ψυχής! Αν το κάνουν αυτό ο κόσμος του Άρη θα είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας δεν έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε τελικό, έχουν τη δίψα να κατακτήσουν έναν τίτλο και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουν περισσότερο και να παίξουν ακόμη καλύτερα.

 

To Top