ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο τριπλός λόγος της παρουσίας Πρίφτη στο Σάμερ Λιγκ του ΝΒΑ στο Ορλάντο

Για την επόμενη βδομάδα ο Άρης θα έχει μάτια στο ΝΒΑ καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης βρίσκεται ήδη στο Ορλάντο, προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες του Σάμερ Λιγκ που ξεκινάει σήμερα με τη συμμετοχή 10 ομάδων. Ο τεχνικός των κίτρινων αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι για τρεις λόγους, ο καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του σημασία.

Ο πρώτος αφορά την δική του “εκπαίδευση”, την δική του αποκόμιση εμπειριών από τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται και λειτουργούν στο μπασκετικό περιβάλλον του ΝΒΑ οι εκεί συνάδελφοί του. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο να δει και να βιώσει πράγματα ο Πρίφτης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αυτό μόνο κέρδος μπορεί να έχει.

Ο δεύτερος λόγος αφορά τις σχέσεις που αναπτύσσει ο Άρης στις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο προπονητών και εκπροσώπων παικτών μέσω της παρουσίας του προπονητή του. Είναι στοιχείο που σαφώς ανεβάζει επίπεδο τους κίτρινους σε ότι αφορά τις δημόσιες σχέσεις τους και την εικόνα τους, την οποία προσπαθούν να φτιάξουν ξανά.

Ο τρίτος λόγος είναι η αναζήτηση παικτών που ίσως αποτελέσουν στόχους αυτό το καλοκαίρι ή και τα επόμενα χρόνια. Ο Πρίφτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει περισσότερους από 120-130 παίκτες. Από αυτούς οι περισσότεροι είναι γεγονός ότι είτε θα παίξουν στο ΝΒΑ, είτε θα αναζητήσουν συμμετοχή σε κάποιο τρέινιγκ καμπ ομάδας του ΝΒΑ, είτε θα βρουν ευρωπαϊκό σύλλογο που θα προσφέρει υψηλά συμβόλαια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις παικτών που πιθανώς να ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Πρίφτη και του Άρη της επόμενης χρονιάς και η παρουσία του προπονητή εκεί μπορεί ενδεχομένως να διευκολύνει μια επαφή.

To Top