Ο Φωτιάδης για την ΠΑΕ και την “επόμενη μέρα” του Άρη

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ Άρης Όμηρος Φωτιάδης έστειλε στο PRESSARIS την παρακάτω επιστολή.

Αναλυτικά:

“Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της γνωστής και έγκριτης εφημερίδας “Metro Sport” (αριθ.φ.0460 απο 30.08.2014, σελ. 11) έχω να σας διατυπώσω τα εξής.-

1.- Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, οι “ασφαλείς πληροφορίες” που επικαλείται ο συντάκτης, δεν ευσταθούν διόλου και πιθανότατα, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Ουδεμία πρόθεση έχω να εμπλακώ. πόσο μάλλον να ηγηθώ, ενός σχήματος με εμένα επικεφαλή ή οιονδήποτε άλλον, στα διοικητικά ζητήματα του Ποδοσφαιρικού ΄Αρη.

Σε καμμία “προχωρημένη συζήτηση” δεν έχω βρεθεί, είτε εντός είτε εκτός του ΑΣ ΑΡΗΣ,κάτι που μπορεί να τεκμηριωθεί πολύ εύκολα από τα λοιπά μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ,αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στα θέματα του ποδοσφαίρου του ΄Αρη.

Δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μου, η οποιοδήποτε εμπλοκή μου στα διοικητικά

ζητήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο του ΄Αρη.

Τα “σενάρια” που ευκαίρως-ακαίρως, βλέπουν το φώς της δημοσιότητας και αφορούν το πρόσωπό μου, ανάγονται στην σφαίρα της φαντασίας ή εξυπηρετούν “άλλους σκοπούς”αλλά εμένα ποτέ, και με αφήνουν παντελώς αδιάφορο!

Δεν διαθέτω τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στο άθλημα και ο ΑΡΗΣ μας, δεν είναι μαγαζί του πατέρα μου για να μπορώ να καθορίζω την τύχη του με την όποια συμμετοχή μου.

Χρειάζονται άνθρωποι, με ειδικές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, δοκιμασμένοι και αποδεκτοί από την γενικότερη ποδοσφαιρική κοινότητα.

2.- Κλήθηκα από τον Πρόεδρο του ΑΣ κ.Χάρη Παπαγεωργίου, να συμμετέχω στην προσπάθεια, ανέλιξης του Ερασιτέχνη ΄Αρη, σχεδόν πριν 2 μήνες. Ζήτησα ένα ικανό

χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια του οποίου, θα μπορούσα να μορφώσω άποψη,

εάν και κατά πόσο, η παρουσία μου θα βοηθούσε τον ΑΣ ΑΡΗΣ και θα μπορούσα να

ανταποκριθώ τις απαιτήσεις των δυσχερών περιστάσεων του Συλλόγου. Η Διοίκηση του

ΑΣ ΑΡΗΣ, είναι διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο και δεν είναι εκλεγμένη από τα έχοντα δικαίωμα ψήφου μέλη του ΑΣ ΑΡΗΣ. Η θητεία της λήγει τον Νοέμβριο του 2014.Μπορεί να προκύψει νέα Διοίκηση στον ΑΣ ΑΡΗΣ μετέπειτα. Πως θα μπορούσα

εγώ να εκφράσω προθέσεις εμπλοκής μου στα Διοικητικά του ποδοσφαιρικού ΄Αρη,

τελώντας υπό την προθεσμία του Νοεμβρίου?Θα ήτανε άτοπο και εκτός πραγματικότητος.Σας δηλώνω πως είναι πάρα πολύ αμφίβολη η συμμετοχή μου στα

διοικητικά του ΄Αρη, μετά το πέρας της θητείας μας τον ερχόμενο Νοέμβριο, για πολλούς και διαφόρους λόγους, που δεν είναι επί του παρόντος να αναφερθούν.

Την δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, κλήθηκα να συμμετάσχω στην πρώτη σύσκεψη της ΚΜΑ με θέμα την πορεία της ομάδος και τις προοπτικές συμμετοχής της στην Β΄Εθνική Κατηγορία, υπό την Προεδρεία του κ. Π.Στεφανίδη.

΄Απειρος περί των θεμάτων του ποδοσφαιρικού ΄Αρη χωρίς γνώσεις της υφιστάμενης

κατάστασης, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και προσπαθώ κι εγώ, για την εξεύρεση της καλύτερης πιθανής λύσης για τον ΄Αρη μας, χωρίς να έχω κατά νού, άλλες επιδιώξεις, πολύ περισσότερο δε, να ηγηθω ή να συμμετέχω σε κάποιο διοικητικό σχήμα που πιθανόν να ακολουθήσει.Ο ΄Αρης μας άλλαξε 6 διοικήσεις και 9 προπονητές σε δύο χρόνια!!!Την παρελθούσα τραγική κατάσταση την γνωρίζεται καλύτερα από μένα… Απόρια όλων αυτών είναι η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει μου όλοι μας. Ο ΄Αρης χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που να διαθέτουν και το ψυχικό ειδικο βάρος και σθένος να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις.Ψυχικό σθένος μπορεί να διαθέτω, όπως και κάθε Αρειανός και την ψυχή μας δίνουμε όλοι μας για τον ΄Αρη μας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζονται γνώσεις και μάλιστα εξιδεικευμένες πάνω στο αντικείμενο, το τονίζω και πάλι.

3.- Σχετικά με την εμπλοκή του κ. Σπύρου Χριστοφορίδη, αυτού του έγκριτου νομικού πάνω στο αθλητικό δίκαιο, και υπέροχου Αρειανού, έχω να σας δηλώσω τα εξής.-

Είναι πολύ άδικο όλο αυτό που συμβαίνει απο μερίδα των ΜΜΕ του αθλητικού τύπου σε βάρος της υπόληψης και της επιστημονικής κατάρτισης του κ. Χριστοφορίδη!

Το μικρό διάστημα που έχω συνδιαλλαγές μαζί του και τον γνωρίζω, σαν δηλώνω κάθετα πως αγωνίστηκε με όλες τους τις δυνάμεις αφιλοκερδώς για το καλό του ΄Αρη!

Διαβάζω δημοσιεύματα που φέρουν δηλώσεις του αποσπασματικά, για να σπηλώσουν το πρόσωπό του και τις γνώσεις του.΄Ολοι οι ανευθυνό-υπεύθυνοι αναζητούν ένα θύμα να φορτώσουν την δραματική κατάληξη που είχε η δικαστική διαδικασία, σε βάρος του

΄Αρη μας. Ο μόνος που δεν είναι υπεύθυνος είναι ο κ. Σ. Χριστοφορίδης!

Πολλάκις μας ανέλυσε όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους που υπάρχουν στο όλο εγχείρημα. ΄Εχοντας ως εφόδιο τις αποφάσεις των δύο Γενικών Συνελεύσεων του

ΑΣ ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ, που τυγχάνουν και μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, και απέναντί μας, τον γνωστό καταστροφέα του Αρη, ευελπιστούσαμε πως θα αποδοθεί

δικαιοσύνη, μιας και ο ίδιος άνθρωπος που χρέωσε την ομάδα είναι ο ίδιος που τα δικαστήρια απέρριψαν, την αίτησή του για την υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, στο άρθρο 99…Πως γίνεται τώρα το ίδιο δικαστήριο που απέρριψε τις προτάσεις του κατόπιν να

τον κρίνει άξιο να ηγηθεί της προσπάθειας παραμονής του Συλλόγου μας στην Β΄Κατηγορία και πως θα ανταποκριθει στις απαιτήσεις προς το Δημόσιο και πρός κάθε πιστωτή, είναι ένα από πολλά παράδοξα της Νεοελληνικής παρακμιακής πραγματικότητος… ΄Αλλωστε η λέξη ΝΟΜΙΜΟΝ είναι η μόνη η οποία μπορεί να αναγνωστεί και ανάποδα…

Ο κ. Σ.Χριστοφορίδης, υπό το βάρος των εξελίξεων, δήλωσε πως αποχωρεί απο τις μετέπειτα νομικές διεργασίες για τα γνωστά θέματα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Κανείς δεν τον “έπαυσε” ούτε τον απομάκρυνε ποτέ εκ μέρους του ΑΣ ΑΡΗΣ!

Ο κ. Σ.Χριστοφορίδης παρέδωσε οικειοθελώς την σκυτάλη σε άλλους συναδέλφους του για να διευκολύνει τις εξελίξεις και για λόγους δεοντολογίας και ευθυξίας.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ διαθέτει 25 περίπου αθλητικά τμήματα για τα οποία οι εξειδικευμένες γνώσεις του κ.Σ.Χριστοφορίδη μας είναι άκρως απαραίτητες και υπερπολίτιμες!

Δεν έχω μιλήσει μαζί του εαν έχει την διάθεση να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του ως Νομικός Σύμβουλος του ΑΣ ΑΡΗΣ. Εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει!

Ο κ.Σ.Χριστοφορίδης έχει κίτρινο αίμα στις φλέβες του και καλά θα κάνω οι τιμητές και

κριτές των πάντων στον ΑΡΗ, να σταματήσουν να καταφέρονται εις βάρος του! Είναι ανήθικο και απαράδεκτο!Δεν φταίει ο Χριστοφορίδης για την τραγική κατάσταση στον ΄Αρη!Ούτε που το δικαστήριο έβγαλε αρνητική  απόφαση παράλογη από κάθε άποψη!

Μην δίνεται επιχειρήματα στον καταστροφέα του ΄Αρη να φαντάζει δημοσίως πως διαθέτει περισσότερο άξιο νομικό επιτελείο από τον ΑΣ ΑΡΗΣ και την ΚΜΑ!

Ο Σπύρος πάλαιψε μόνος του χωρίς βοήθεια και βρέθηκε μπροστά σε μια έδρα η οποία δεν τον άφησε να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και ήτανε άκρως προκατηλημένη απέναντι στον ΑΣ ΑΡΗΣ και την ΚΜΑ!

4.- Κάθε δράση γεννά και αντίδραση! Αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ μας είναι ενωμένος όσο ποτέ άλλωτε! Ενωμένος απέναντι σε όλους αυτούς που είτε λίγο είτε πολύ φτάσανε την

ομάδα μας σε αυτό το τραγικό σημείο!

Η ΦΩΝΗ μας είναι ενιαία! Θεσμικοί παράγοντες, οργανωμένοι οπαδοί και φίλαθλοι από

όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, είμστε μια γροθιά, μια ανάσα, μια ψυχή!

Το πρόβλημα πλεόν δεν είναι μόνο του ΑΡΗ !

Είναι πρόβλημα της Ελληνικής Πολιτείας !

Οποιαδήποτε ενάντια απόφαση αύριο, θα προκαλέσει Πολιτική και Κοινωνική ανωμαλία με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Η Πολιτεία να προσέξει και να μην οδηγήσει σε παραβατική εκτροπή χιλιάδες χιλιάδων

αγνών και υγιών οπαδών και φιλάθλων του ΄Αρη με την όποια αυριανή της απόφαση!

 

Κύριοι….το περί “Δικαίου Αίσθημα” υπέρεχει του “Γράμματος του Νόμου” !

Ενωμένοι όσο ποτέ άλλωτε θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί!

Ο ΑΡΗΣ μας δεν πεθαίνει…αναγεννάται από τις στάχτες του!

Μέσα από την “κοπρία” θα ανθίσει ένα “Κίτρινο ΄Ανθος” αμάραντο… ποτισμένο από τις αγωνίες μας, τους ιδρώτες μας, τα δάκρυά μας..από το αίμα μας!

 

΄Ολοι αύριο στα Δικαστήρια…με μια φωνή με μια καρδιά να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να κυριαρχήσει το “Περί Δικαίου Αίσθημα”. Είναι ανελαστική μας υποχρέωση!

 

Μην φοβάσται κανέναν! Ενωμένους κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει ποτέ!

 

Ο ΄ΑΡΗΣ δεν έχασε! Η Δικαιοσύνη έχασε! Της δίνουμε μια ευκαιρία να επανορθώσει!

 

Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

 

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ…ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ!!!

 

 

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΤΑΙ!

 

΄Ομηρος Γ. Φωτιάδης

Αντιπρόεδρος ΑΣ ΑΡΗΣ

 

Υ.Γ.- Είμαι οπαδός του ΄Αρη και οπαδός θα παραμείνω μια ζωή..Με αφήνουν εντελώς αδιάφορο τα κάθε είδους παραγοντιλίκια και μωροφιλόδοξες διαθέσεις!

To Top