Ο “χάρτης” των εξελίξεων στην ΠΑΕ: Προθέσεις (προς το παρόν), Γκάλης και Γράντας- Ντίμης: “Είναι ακόμη νωρίς”

Ο Άρης είναι φανερό ότι “φωνάζει” για χρήματα, ουσιαστικές ενέργειες, συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να “υπάρχει” και στην “επόμενη μέρα”. Για να ξαναγεννηθεί μέσα από τα ερείπια του. Το PRESSARIS επιχειρεί μια πρώτη ανάγνωση των δεδομένων.

Τα δεδομένα αυτήν την στιγμή είναι στην ΠΑΕ Άρης.

1. Στο τιμόνι της ΠΑΕ αυτή τη στιγμή βρίσκεται η διοίκηση Λάμπρου Σκόρδα. Έχει οριστεί μέχρι τις 21 Ιουλίου, δεν δείχνει διατεθειμένη (κατά δήλωση της) να αποχωρήσει, πιστεύοντας ότι μόνο αυτή αποτελεί μια ρεαλιστική κατάσταση που μπορεί έστω και τώρα να κρατήσει την ομάδα (με τη γενική αίσθηση προς το αντίθετο…), τη στιγμή πάντως, που υπάρχουν μια σειρά δικαστικές υποθέσεις σε εξέλιξη: άρθρο 99, αίτηση αντικατάστασης της από ΑΣ και ΚΜΑ, ασφαλιστικά μέτρα ακύρωσης της γενικής συνέλευσης του Βελλίδειου… 

Θεωρητικά και καταστατικά μπορεί να “ανατραπεί” με γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία συζητείται, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Το ζητούμενο και σε αυτήν την περίπτωση είναι να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο και φυσικά η “πρόταση” της επόμενης μέρας.

2. Ο Αλέξης Κούγιας έμεινε στις προθέσεις και στα “θέλω” και κράτησε αποστάσεις, για να μην πούμε ότι αποσύρθηκε, τόσο ξαφνικά, όσο ήρθε. Από την πρώτη στιγμή η επιφυλακτικότητα της οικογένειας του Άρη ήταν δεδομένη (παρά τα… κόκκινα χαλιά που στρώθηκαν), το PRESSARIS την κατέγραψε και τα γεγονότα ήρθαν απλά να την υπογραμμίσουν. Μπορεί να… εμφανιστεί και πάλι, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αυτός τον ρυθμιστή των εξελίξεων.

3. Ήδη υπάρχει μια κινητικότητα ανθρώπων του Άρη για να παρουσιαστεί μια αξιόπιστη λύση. Έχει γίνει επί της ουσίας μια συνάντηση. Δασυγένης, Γράντας, Παπαϊωάννου, Μπακούρας φώναξαν παρών. Κοντά τους δήλωσαν οι βετεράνοι.

Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος του “αύριο”. Υπάρχουν προθέσεις για να συμβάλλουν με τα “πορτοφόλια” τους σε ένα κοινό ταμείο. Και πάλι τα χρήματα δεν φτάνουν εάν δεν ανοίξει η “ομάδα”. Ο Άρης θέλει ένα ποσό εκκίνησης που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ και εδώ είναι το δύσκολο σημείο.

Ειδικά από τη στιγμή που όταν τέθηκε το θέμα της οικονομικής συνεισφοράς, κάποιοι (και θεσμικοί μάλιστα παράγοντες ανάμεσα τους), κοίταζαν το… δελτίο καιρού και σφύριζαν αδιάφορα.

Σε τοποθέτησή του ο Ντίμης Παπαϊωάννου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις παραδέχθηκε ότι: “γίνονται προσπάθειες, ξεκινώντας από την θέληση για συσπείρωση, αλλά είναι ακόμη νωρίς να δημοσιοποιήσουμε οτιδήποτε, χρειάζεται χρόνος… Δεν μπορούμε για την ώρα ούτε ανακοινώσεις να κάνουμε ούτε να τρελαίνουμε τον κόσμο με φήμες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

4. Το όνομα του Νίκου Γκάλη συζητήθηκε. Είναι αυτονόητο είναι η μεγάλη επιθυμία να ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα συσπειρώσει, θα ενώσει, θα δώσει όραμα και προοπτική και φυσικά θα ανοίξει πόρτες. Είναι ο ιδανικός για να μπει μπροστά.

Ο “πρώτος των πρώτων” φυσικά όσο καλές προθέσεις κι αν έχει από την πλευρά του, δεν θα έμπαινε μπροστά σε μια προσπάθεια χωρίς μέλλον και προοπτική. Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και φυσικά χωρίς να υπάρχουν εγγυημένα χρήματα. Γι αυτό οποιαδήποτε κίνηση γίνει θα πρέπει να διασφαλίζει με αξιοπιστία και ειλικρίνεια την βιωσιμότητα του Άρη και θα πείθει τον Γκάλη, ότι αξίζει να μπει μπροστάρης στο restart του συλλόγου. Kανείς δεν έχει δικαίωμα να “χρησιμοποιήσει” μόνο για εντυπώσεις τον Γκάλη. Ειδικά αυτές τις δραματικές ώρες.

Θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου θα υπάρχουν πιο ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις, με σημεία-κλειδιά:

Α. την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Β. το πού θα αγωνίζεται ο Άρης, άρα τι χρήματα θα μπορεί να περιμένει ως έσοδα.

Γ. το πώς θα κινηθεί στο θέμα των χρεών προς Δημόσιο και τρίτους.

Σίγουρα οι εξελίξεις αναμένονται με κομμένη την ανάσα από την οικογένεια του Άρη, χωρίς να αποκλείονται οι… εκπλήξεις.

To Top