Πάσαλιτς: “Στόχος να είμαστε τουλάχιστον στην πρώτη εξάδα”

Την είσοδο του Άρη στην πρώτη εξάδα έθεσε ως στόχο ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς που βοήθησε την ομάδα να κερδίσει χθες την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «sport24.gr», ο Βόσνιος γκαρντ μίλησε για την σημαντική νίκη επί της Καβάλας, το πολύ καλό ξεκίνημα των κίτρινων μέσα στο 2013, για τους φετινούς στόχους αλλά και για τον εαυτό του.

Στη δεύτερη νίκη του Άρη στο 2013 που ήρθε στην επιστροφή του Πάσαλιτς στο κλειστό της Καλαμίτσας όπου αγωνίστηκε πέρσι στην πρώτη του παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Καβάλας. «Είμαι επαγγελματίας και όποτε αγωνίζομαι δεν υπάρχουνε συναισθηματισμοί. Πέρσι μπορεί να ήμουνα στην Καβάλα όπου πέρασα καλά σε όλη την διάρκεια της χρονιάς αλλά από το καλοκαίρι είμαι παίκτης του Άρη. Ο Άρης είναι το παρόν μου και δίνω καθημερινά τον καλύτερό μου εαυτό για να μπορεί να κερδίζει χωρίς να σκέφτομαι τα στατιστικά μου».

Για τη χθεσινή νίκη επί της Καβάλας ο Πάσαλιτς τόνισε: «Παίξαμε σύμφωνα με το πλάνο που μας είχε προετοιμάσει ο προπονητής μας και φθάσαμε στην νίκη που τόσο πολύ θέλαμε και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να την κατακτήσουμε. Σε μία νίκη πάντως που θα μπορούσε να έρθει και πιο εύκολα».

Για την αντίδραση του Άρη όταν η Καβάλα προηγήθηκε λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 58-56 ο Βόσνιος γκαρντ εξήγησε: «Δεν μπορώ να εξηγήσω κάποια σφυρίγματα από τους διαιτητές σε εκείνο το χρονικό σημείο. Η Καβάλα τα εκμεταλλεύτηκε και επέστρεψε στο παιχνίδι και προηγήθηκε. Εμείς όμως φροντίσαμε να έχουμε την σωστή αντίδραση και φθάσαμε στη νίκη μαζί με την στήριξη των φιλάθλων μας».

Για το ότι αυτή δεν συνοδεύτηκε με τον ίδιο να είναι πρώτος σκόρερ του Άρη απάντησε: «Δεν με ενόχλησε αφού η ομάδα κέρδισε που είναι και αυτό που μετράει».

Για την κίνηση των παικτών του Άρη να πάνε μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης προς τους φιλάθλους του Άρη που ήταν στις κερκίδες του κλειστού της Καλαμίτσας τόνισε: «Ήταν ότι λιγότερο μπορούσαμε να κάνουμε για την στήριξη που μας παρείχανε σε όλο το παιχνίδι. Πλέον τους περιμένουμε στο σημαντικό παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας με τον Κολοσσό Ρόδου», κι όσο για τον ίδιο: «Ανυπομονώ να δω και πάλι τις κερκίδες του Αλεξανδρείου γεμάτες και να ζήσω μία ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο Άρης έχει ξεκινήσει με το δεξί το 2013 με τις δύο νίκες επί του Περιστερίου στο Αλεξάνδρειο και χθες της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας δήλωσε: «Είναι δύο παιχνίδια που θέλαμε πάση θυσία να τα κερδίσουμε. Πλέον πάμε για την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας τη φορά αυτή επί του Κολοσσού Ρόδου στην έδρα μας».

Για τον στόχο του Άρη στην φετινή χρονιά ο Πάσαλιτς δήλωσε: «Ο στόχος μας δεν νομίζω ότι άλλαξε. Μπορεί στην αρχή του πρωταθλήματος να μην είχαμε τις νίκες που θα μπορούσαμε αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε τουλάχιστον στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και όχι απλώς να βρεθούμε στα πλέι οφ. Εκεί όπου θα διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Απορώ ωστόσο γιατί ακούστηκαν διάφορα ηλίθια σχόλια ότι μπορεί να κινδυνεύσουμε με υποβιβασμό».

Για τον ερχομό του Βαγγέλη Αγγέλου και το τι έχει πετύχει είπε: «Ουσιαστικά στο διάστημα της παρουσίας του μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις φρόντισε να περάσει την φιλοσοφία του ρίχνοντας περισσότερο το βάρος του στην άμυνα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε και στην επίθεση και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια».

Για τον δικό του ρόλο στον φετινό Άρη επισήμανε: «Κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς αγωνιζόμενος είτε ως πλέι μέικερ είτε ως σούτινγκ γκαρντ σαν κόμπο γκαρντ που είμαι».

Για την προσαρμογή του Τζέρεμι Χαντ σχολίασε: «Είναι ένας καλός παίκτης που το μόνο που χρειαζότανε ήταν τον χρόνο του για να μας βοηθήσει όπως μπορούσε κάτι που άρχισε να γίνεται».

Ο Πάσαλιτς δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για ακόμη μία φορά για το ότι είχε γίνει στην Δράμα. Για την φάση στα 2,2΄΄ πριν από το τέλος του παιχνιδιού στο «Δημήτριος Κραχτίδης» με τον ΚΑΟΔ όπου με την τεχνική ποινή του Γκόντα ο Άρης έχασε ένα παιχνίδι που γύρισε με δικό του καλάθι. «Ήταν ένα παιχνίδι όπου μας κλάπηκε η νίκη. Κι αυτό γιατί όπως είχα πει και μετά από το τέλος του εγώ πήγα απλώς προς τον πάγκο του ΚΑΟΔ και είπα κάτι στον φίλο μου τον Μπάβτσιτς. Πλέον όμως είναι ένα παιχνίδι που το έχω αφήσει πίσω μου και κοιτάω το επόμενο που είναι το Σάββατο με τον Κολοσσό στην έδρα μας».

Τέλος για το δικό του μέλλον στον Άρη σχολίασε: «Το καλοκαίρι είχα υπογράψει συμβόλαιο για έναν χρόνο. Περνάω καλά στον Άρη αλλά είναι νωρίς ακόμη να πούμε το οτιδήποτε».

To Top