ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάσχα: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι πολύ καλός σε ολόκληρη την χώρα, με αραιές νεφώσεις, υγρασία και ζέστη με τον υδράργυρο στα ύψη, να φτάνει στη βόρειο Ελλάδα τους 24 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 27 και στην Κρήτη τους 29.

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη το σκηνικό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά και βόρεια και θα φέρει βροχές, περισσότερες στην ηπειρωτική χώρα.

Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη του Πάσχα και μετά ο καιρός πάλι βελτιώνεται.

Αναλυτικά

Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

To Top