Πάτρας: “Οφείλω πολλά στον Άρη, υπάρχει όραμα και πλάνο”!

O νέος προπονητής του τμήματος ανδρικού βόλεϊ του Άρη Χρήστος Πάτρας μίλησε με αφορμή την ανάληψη της ομάδας, τις δυσκολίες και τους στόχους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Μιλήσαμε με τον κ.Ζορπίδη, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον κ.Μιχάλη, είναι ένας άνθρωπος που εκτός του ότι είναι παράγοντας ξέρει και βόλεϊ, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις, οι κινήσεις που κάναμε εμείς ήταν ξεκάθαρες και λογικές, γιατί πραγματικά αυτήν την στιγμή η ομάδα μου ζει έναν εφιάλτη, ένα κακό όνειρο.

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά δεν θα το αναλύσουμε, το μόνο που μπορώ να πω εγώ είναι ότι έχουν μπει οι ασφαλιστικές δικλίδες να ξεκινήσει κάτι καλό.

Από εκεί και πέρα πρέπει άμεσα να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, από εκεί και ύστερα πρέπει να οργανώσουμε όλο το τμήμα από κάτω προς τα πάνω, με την τεχνογνωσία που υπάρχει και χωρίς πολλά λόγια.

Για το εάν ο στόχος είναι η άνοδος:

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανέβεις κατηγορία, αλλά να μπουν οι βάσεις ώστε κάποιοι από τους παίκτες που θα έρθουν να στελεχώσουν και την επόμενη κατηγορία και την μεθεπόμενη.

Να υπάρχει ένα πλάνο τουλάχιστον τριετές, και από εκεί και ύστερα να αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Για το πως πείστηκε να έρθει στον Άρη:

Είναι επιλογή δικιά μου να πάω από κάτω προς τα πάνω, μπήκα μέσα στο γήπεδο και θυμήθηκα και τα παλιά και το πρόσφατα.

Για τις επόμενες κινήσεις:

Θέλουμε να στελεχώσουμε την ομάδα με νέα αλλά και έμπειρα παιδιά για να ανέβουμε στα γρήγορα, δεν θα είναι εύκολο αλλά θα το παλέψουμε με τους δικούς μας τρόπους.

Για το ότι έχει δηλώσει πως «χρωστάει» στον Άρη:

Οφείλω πάρα πολλά στο μεγάλο σωματείο που λέγεται Άρης.

Πάντα πρέπει να κοιτάμε που ήμασταν, τι προσφέραμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε παραπάνω.

Ο Άρης μου είχε προσφέρει πάρα πολλά, μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα και να κατακτήσω τα πρώτα μου πρωταθλήματα στους παίδες και τους εφήβους ενώ ήμουν ακόμη παίκτης, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν πίσω από την ασπίδα που λέγεται Άρης.

Για το εάν θα ασχοληθεί και με τον τομέα των υποδομών:

Είμαι σε έναν χώρο ανάπτυξης και από την Ελληνική ομοσπονδία, και επειδή είμαι σε αυτόν τον χώρα μπορούμε να βρούμε το «πάτημα» να φέρουμε κάποια παιδιά στο γήπεδο, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο δεδομένου ότι η «βιτρίνα» του αθλήματος έχει πέσει.

Υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν και να είναι δίπλα μου για να αναλάβουν αυτό το κομμάτι και να τους καθοδηγήσω.

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε στην Α1:

Ο κ.Μιχάλης είναι ξεκάθαρος, θα πάει την ομάδα στην Α1 και θα προσπαθήσει σε αυτό το διάστημα να βάλει τις βάσεις για την μεγάλη κατηγορία.

Το θέμα είναι να υπάρχει όραμα, από την στιγμή που αναλαμβάνει αυτός ο άνθρωπος υπάρχει όραμα.

To Top