ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πήρε ελάχιστα από τους ξένους του στον α’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Το PRESSARIS παρουσίασε νωρίτερα την στατιστική εικόνα του Άρη στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά διαπιστώνει και μέσω αυτής της ανάλυσης πως οι κίτρινοι παίρνουν ελάχιστα από τους ξένους παίκτες τους.

Ουδείς Αμερικανός από τους έξι που αγωνίστηκαν στα πρώτα επτά παιχνίδια δεν έχει διψήφιο αριθμό πόντων: Βον 9,2π., Μπελ 8,6π., Μπένσον 6,3π., Γουίβερ 5,6π., Πέτγουεϊ 4,4π., Μοράντ 0,7π.. Έξι ξένοι και δεν προέκυψε ούτε ένας που να μπορεί να ξεχωρίσει επιθετικά και να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα…

Οι έξι Αμερικανοί του Άρη σουτάρουν μόλις με 39% εντός πεδιάς έχοντας συνολικά 80/205 σουτ, εκ των οποίων 24/79 τρίποντα, ποσοστό μόλις 30,3%!

Σαφώς και δεν κρίνεται ένας παίκτης μόνο από την επιθετική παραγωγικότητά του, αλλά δεν μπορεί ένα τέτοιο δεδομένο που προκύπτει μέσα από την στατιστική να περάσει απαρατήρητο, όπως επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το ότι από τους έξι μόνο οι δύο είχαν +20 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής (Βον 23,5’, Μπελ 21,7’). Οι υπόλοιποι έχουν λεπτά συμμετοχής βοηθητικών παικτών και όχι βασικών: Γουίβερ 19,1’, Μπένσον 17,3’, Πέτγουεϊ 14,9’, Μοράντ 6’.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό πως δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι οι παίκτες που δεν έχουν καλή απόδοση σε μια πορεία επτά αγώνων. Είναι προφανώς θέμα λειτουργίας ομάδας, “χημείας” και ταυτότητας που ακόμα διαμορφώνει – με πολύ αργό ρυθμό όμως – ο Άρης.

To Top