ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανόπουλος: “Εμείς συμφωνήσαμε. Ας τα βρουν ΕΠΟ και πολιτεία”

Περισσότερες από δυόμισι ώρες κράτησε η συνάντηση των 11 ΠΑΕ της Super League που όπως φαίνεται κατέληξε σε συμφωνία και αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Μάλιστα το χαρτί που υπέγραψαν οι 11 ομάδες έχει την έγκριση των τεσσάρων (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ). Στις προτάσεις υπάρχει και η αλλαγή όσον αφορά τον τρόπο που μοιράζεται η τηλεοπτική «πίτα» με τις ομάδες να παίρνουν πλέον περισσότερα χρήματα.

Επίσης, η Forthnet συμφώνησε να πριμοδοτήσει τη Super League της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 με επιπλέον 4.000.000€.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις δέκα μικρομεσαίες ΠΑΕ που σήμερα έγιναν 11. Για το πολιτισμένο κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας και για όλες τις σκέψεις τους και τις θέσεις τους, που μας βοήθησαν όλους να βγάλουμε μία λογική πρόταση για όλο τον κόσμο και που πιστεύω πως απεικονίζει το δημόσιο αίσθημα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ για τις οποιεσδήποτε υπερβάσεις έκαναν για να συμφωνήσουν μαζί μας. Να πω (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) συμφώνησαν με τις προτάσεις που κάναμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Forthnet έχοντας καταθέσει στο διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Παπαδόπουλο τις προτάσεις μας. Μετά από λίγες ημέρες έχοντας βρεθεί μαζί του πήρα την άποψη ότι στηρίζουμε αυτό το θετικό που γίνεται όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την διαιτησία και την αναδιανομή των πόρων γιατί μέσα από αυτό και ένα μεγάλο κομμάτι της βίας που αντιμετωπίζουμε θα εξαφανιστεί.

Αποφάσισε να πριμοδοτήσει την προσπάθεια αυτή για την επόμενη σεζόν με το ποσό των 4.000.000€ παράλληλα και εμείς όμως ως Super League έχουμε την υποχρέωση να δούμε πώς μπορεί να ξεκινήσει μία μελέτη να απευθυνθούμε σε γραφεία για πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλω να θυμίσω σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες ότι αλλάζουμε, η ομάδα και η ιστορία της μένει. Μέχρι στιγμής όλοι ανταποκριθήκαμε σε αυτό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε και στο μέλλον.

Θέλουμε να προτρέψουμε την ΕΠΟ να δει διαφορετικά το ποδόσφαιρο, να σεβαστεί τις θέσεις των ΠΑΕ. Είτε το θέλουμε, είτε όχι σήμερα είναι 15. Να τις κάνει πράξη για το καλό του ποδοσφαίρου για το καλό των φιλάθλων. Να σεβαστεί στο τέλος η ΕΠΟ το δημόσιο αίσθημα όπως εκφράζεται από τις μικρές και τις μεγάλες ΠΑΕ. Αναφέρομαι σε όποια ΕΠΟ προκύψει στο μέλλον.

Τέλος το να φύγει μέσα από το ποδόσφαιρο η χώρα μας από την Ευρώπη θα είναι μία μαύρη σελίδα η πιο μαύρη σελίδα για τη μικρή χώρα μας. Όλοι οι Έλληνες την θέλουμε στην Ευρώπη. Αν αυτό γίνει θα έχει την υπογραφή όλων μας. Της πολιτείας, της ΕΠΟ αλλά και εμάς των παραγόντων της Super League. Ας γίνουμε λογικοί. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα πέσει η ΕΠΟ, αν θα κάνει υποχωρήσεις ο υπουργός. Ας κάνουν το αυτονόητο όλοι για να μείνει εκεί που ανήκει το ποδόσφαιρο μας. Στην Ευρώπη.

Στις 12 Απριλίου θα γίνει το επόμενη ΔΣ της Super League στα γραφεία με θέμα κατάθεση προτάσεων στον συνεταιρισμό, έγκριση και υλοποίηση τους, το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί και σταλεί προς την Λίγκα υπογεγραμμένο από τις 11 ΠΑΕ.

Για το γεγονός πως ο Ηρακλής έχει αποστασιοποιηθεί, είπε: «Δεν πήραμε κάποια απάντηση από την ΠΑΕ Ηρακλής και από ευγένεια δεν συνεχίσαμε να έχουμε κάτι. Μπορεί η ΠΑΕ Ηρακλής τις επόμενες ημέρες να είναι μαζί μας ή να έχει άλλη άποψη».

Πηγή: sport-fm.gr

To Top