Παπαγεωργίου: “Να βγει ο Άρης από τα αδιέξοδα”

Ο πρόεδρος του σωματείου παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Άρη Χάρης Παπαγεωργίου μίλησε για την εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες, αλλά και την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αυτοκράτορας. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Για τα διοικητικά μέλη:

Ο σύλλογος αυτός πρέπει να είναι σωστός στους Αρειανούς, λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια αλλά είχαμε μία μετάβαση διοικητική τον περασμένο Δεκέμβριο, παρέδωσε η παλιά φρουρά της δεκαετίας 50-60 αθλητές του συλλόγου και παραλάβαμε η νεότερη γενιά της δεκαετίας του 70. Το διοικητικό σχήμα είναι ο Διονύσης Ανανιάδης που είναι στην ομάδα από τότε που πήραμε το πρωτάθλημα το 1979. Ο Βασίλης ο Λυπιρίδης είναι ο καινούριος αντιπρόεδρος μας που εκπροσωπεί την δεκαετία του 80 πλέον και ο Πέτρος Ράσογλου στα ταμεία και ο Δημήτρης Μπουζουάρος. Επίσης, μέλη του διοικητικού σχήματος είναι ο Βασίλης Παραμανίδης, ο Νίκος Τσαχτσάνης και ο Αντώνης Κότσικας.

Για την κοπή πίτας και τον μπασκετικό Άρη:

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Άρης βιώνει μακρά και παρατεταμένη κρίση, αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο για φιέστες. Ωστόσο, εγώ και οι συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα να φέρουμε κοντά στην ομάδα, στον Άρη μας, την μεγάλη αυτή οικογένεια, ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους ο καθένας. Έτσι, ήρθαν όλοι περασμένων δεκαετιών. Θα αναφέρω ενδεικτικά μόνο τον Άκη Μηχαιλίδη που είναι ο πρώτος που έχει συνδέσει το όνομα του με τους μεγαλύτερους θριάμβους του συλλόγου για μια δεκαετία.

Και άλλοι πρόεδροι βέβαια αλλά και έφοροι περασμένων  δεκαετιών που είχαμε στο μπάσκετ. Εγώ προσωπικά τους κάλεσα τηλεφωνικά και με πρόσκληση και ήταν έκπληξη για μένα που όλοι ανταποκρίθηκαν. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι ο Άρης παρά τα δύσκολα που περνά, όταν χρειάζεται είναι ενωμένος και συσπειρωμένος.

Τι σημαίνει ο Άρης για τον ίδιο:

Εγώ όπως αντιλαμβάνομαι τον Άρη για μένα τουλάχιστον είναι η μεγάλη μου οικογένεια, μία οικογένεια που αριθμεί σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο.

Για το μουσείο του Άρη:

Βέβαια εκεί επιλεκτικά γίνονται τα πράγματα γιατί ο χώρος του μουσείου που είναι υπέροχος, όποιος δεν τον έχει επισκεφτεί τον προτρέπω να περάσει να επισκεφθεί τον χώρο αυτό. Είναι καταγεγραμμένες όλες οι στιγμές του συλλόγου περίπου 100 ετών. Γιατί το μπάσκετ δεν συνδέεται με την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου δημιουργήθηκε στις αρχές του 22-23. Ο χώρος είναι φιλόξενος αλλά πολύ συγκεκριμένος δεν μπορούσαμε να κάνουμε ανοιχτή γιορτή για να δεχτούμε και άλλους φίλους και περιοριστήκαμε σε αποκλειστικά φίλους του μπάσκετ, παράγοντες διοικητικούς και αθλητές όλων αυτών των ετών όπως ανέφερα.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης:

Ήταν απόλυτα επιτυχημένη όλοι στο διοικητικό συμβούλιο επικοινωνήσαμε αυτό το σαββατοκύριακο μετά την εκδήλωση για να έχουμε μια πρώτη γνώμη και άποψη πως πήγε οργανωτικά και όχι μόνο η εκδήλωση. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι όπως προανέφερα ήρθαν όλοι στο κάλεσμα αυτό και ήταν μεγάλη χαρά για όλους εμάς.

Για την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη:

Με δική μου πρωτοβουλία και κατ’εξαίρεση του δώσαμε και τον λόγο σαν ενεργό μέλος της ΚΑΕ να πει δύο λόγια και αυτός και το έκανε με μεγάλη του χαρά.

Η άποψη του για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην ΚΑΕ:

Νομίζω ότι όλοι παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία αυτά που συμβαίνουν στην ΚΑΕ και είναι πραγματικά κρίμα γιατί ο κος Λάσκαρης ξεκίνησε πριν από δυόμιση περίπου χρόνια με πολύ καλές προοπτικές. Νομίζω όλη η αρειανή οικογένεια τον αγκάλιασε. Τα πράγματα πήγαν καλά την πρώτη χρονιά από εδώ και πέρα όλοι γνωρίζουμε τα αδιέξοδα τα οικονομικά κυρίως που αντιμετώπισε τα οποία μεταφέρθηκαν και στην ΚΑΕ αυτό είναι το δυσάρεστο. Το οικονομικό κομμάτι ενός οργανισμού όπως είναι ο αθλητικός σύλλογος ή η ΚΑΕ επηρεάζει το οικονομικό κομμάτι και όλες τις άλλες λειτουργίες του συλλόγου και το διοικητικό κομμάτι επηρέασε και το αγωνιστικό.

Για το τμήμα μπάσκετ:

Άλλοι το θεωρούν ναυαρχίδα, εμείς το λέμε ότι είναι κόσμημα για τον Άρη το τμήμα μπάσκετ το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και όλοι είμαστε περήφανοι για την ιστορία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας τα στηρίξουμε το τμήμα μπάσκετ χωρίς να αναμιγνυόμαστε ενεργά, όποτε μας ζητηθεί οτιδήποτε είμαστε στη διάθεση του συλλόγου, είναι αυτονόητο γι’αυτό υπάρχει το σωματείο και θα προέτρεπα να υπάρξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα πάνω απ’όλα γιατί προέχει το συμφέρον του συλλόγου πέρα από προσωπικές διαμάχες.

Για το κλίμα της ομάδας:

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την αγωνιστική πορεία του συλλόγου είναι κακό για τον Νίκο Λάσκαρη θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι άλλωστε αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να στηρίξουν η οικογένεια Λάσκαρη οικονομικά τον σύλλογο θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Πρέπει να βρεθεί μια σύγκλιση απόψεων ώστε να μπορέσει ο Άρης να βγει από τα αδιέξοδα που έχει αυτή τη στιγμή. Να πορευθεί με γαλήνη εκεί που του αξίζει, να φτάσει ξανά σε πολύ ψηλές βαθμίδες.

To Top