ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παρέμβαση Κοντονή για “ομπρέλα” (και) στον Άρη ενόψει του νέου αθλητικού νόμου!

Ο Άρης βιώνει μέρες εγρήγορσης, αλλά και αγωνίας για την επικύρωση της ανόδου του στη Football League, χωρίς να έχει τα βάρη του παρελθόντος και με σαφή προσανατολισμό την εξυγίανση. Φιλτράρει σε αυτήν την περίοδο κάθε πληροφορία και στοιχείο που μπορούν να του φανούν πολύτιμα για την “επόμενη μέρα” και την επιστροφή. 

Η είδηση της χθεσινής παρέμβασης του Σταύρου Κοντονή στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον νέο νόμο, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη προς την θετική κατεύθυνση.

Πώς έχουν τα πράγματα:

Α. Αυτήν την στιγμή (έστω και με καθυστέρηση) ο Άρης “τρέχει” την εκκαθάριση, ενώ είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου.

Εφόσον ο Άρης μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου καταφέρει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα απολύτως. Είτε ισχύσει ο νέος νόμος, είτε ο παλιός.

Β. Εάν δεν ολοκληρώσει την εκκαθάριση υπάρχουν τα εξής δεδομένα.

1. Σε περίπτωση που δεν ισχύσει ο νέος νόμος, αλλά ο παλιός, υπεύθυνη για να κρίνει είναι η ΕΕΑ. Εδώ πρέπει ο Άρης να αποκτήσει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να ισχύσει ότι ίσχυε μέχρι τώρα και να μπορέσει να συστήσει νέα ΠΑΕ, χωρίς την αναβίωση των παλιών χρεών. Όπως έγινε και με τις άλλες ομάδες.

2. Εφόσον ισχύσει ο νέος νόμος, προκύπτει το ερώτημα για το τι θα προβλέπει. Χθες σημειώθηκε μια σημαντική εξέλιξη, μια και στην συνεδρίαση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπήρξε παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή, παρουσία και του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού, στην οποία ουσιαστικά τονίστηκε η ανάγκη πως ότι κι αν προβλέπουν οι νομοθέτες για τις εκκαθαρίσεις και την ίδρυση νέων ανωνύμων εταιρειών, δεν θα πρέπει να προκαλούν ανατροπή και εκπλήξεις ευχάριστες ή δυσάρεστες στις ομάδες που συμμετείχαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ουσιαστικά αποτελεί μια κίνηση που αποτελεί “ομπρέλα προστασίας” (τηρώντας ωστόσο το αυτονόητο με γνώμονα την ισονομία, δίχως να υπάρχει η αίσθηση της χάρης) στην περίπτωση του Άρη, ώστε ο νέος νόμος να μην καταδικάζει τις ομάδες που ενώ ανέβηκαν και δεν ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση να έχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, όπως είναι π.χ. η αναβίωση των χρεών.

Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνεται σε πρώτη ανάγνωση από την πληροφορία της παρουσίας του υφυπουργού αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης οφείλει να είναι παρών, σε εγρήγορση σε δυο επίπεδα: και στο “γήπεδο” της ΕΕΑ, αλλά και σε εκείνο του νέου αθλητικού νόμου, ώστε να ισχύσει πράγματι η ισονομία που υποσχέθηκε ο Κοντονής.

 

To Top