ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρίσι: 68 ευρώ πρόστιμο για κάθε πεταμένο αποτσίγαρο

Με βαρύτατα πρόστιμα απειλούνται στο εξής, όσοι κάνουν το λάθος να πετάξουν τη γόπα από το τσιγάρο τους σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο του Παρισιού.

Με στόχο να βάλει φρένο στα βουνά από τα αποτσίγαρα που θαμπώνουν την λάμψη της «Πόλης του Φωτός», η δημοτική αρχή αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 68 ευρώ στους παραβάτες.

«Στο Παρίσι, μαζεύουμε 350 τόνους αποτσίγαρα κάθε χρόνο. Υπάρχει βρωμιά, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Στα πεζοδρόμια, στους κήπους, στις πρασιές ακόμα και σε μέρη που παίζουν παιδιά. Ζητάμε από όσους αγαπούν το Παρίσι να σταματήσουν να πετούν τις γόπες τους», δήλωσε ο υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου.

Οι αρχές έχουν εγκαταστήσει 30.000 νέους μικρούς κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης και ζητούν από τους πολίτες να αναφέρουν, όσους δεν πειθαρχούν.

Πέρα από την ζημιά στο πρεστίζ του Παρισιού, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αποτσίγαρα περιέχουν τοξικές ουσίες που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Στη Γαλλία, το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους έχει απαγορευτεί από το 2008, ωστόσο οι καπνιστές αποτελούν το 30% του πληθυσμού.

Πηγή: press724.gr

To Top