ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Παραδοχή Αγγέλου για την περσινή σεζόν: “Οι παίκτες ήταν… βιασμένοι ψυχολογικά”

Με αφορμή την υπόθεση του Σπύρου Μούρτου και της προσφυγής που έκανε κατά του Άρη, ο Βαγγέλης Αγγέλου πήρε θέση και ανέλυσε τη συνολική εικόνα της ομάδας όταν ανέλαβε και έχει ιδιαίτερη αξία τι ακριβώς διαπίστωσε.

Ρωτήθηκε στη μεγάλη του συνέντευξη στο PRESSARIS να σχολιάσει την υπόθεση Μούρτου και απάντησε: “Έχω να πω τα καλύτερα για τον Σπύρο. Είναι ένα αξιοθαύμαστο παιδί, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Είχαμε μια συζήτησε σε πολύ συγκινησιακό, φορτισμένο κλίμα. Δεν έχει μεταφερθεί αυτό το κλίμα. Κάποια στιγμή στη ζωή μας – και συμβαίνει αυτό και τώρα με τον Μποχωρίδη – πρέπει να μπορεί ο άνθρωπος που είναι πιο έμπειρος ή που είναι σε μια σχέση πιο ψύχραιμος, να αντιληφθεί ότι αλλιώς μιλάμε για λεφτά κι αλλιώς για συναισθήματα. Επίσης, πρέπει να υπάρξει και μια παράμετρος και αυτό πρέπει να το πούμε, ότι οι παίκτες ήταν βιασμένοι ψυχολογικά και τα παυσίπονα που τους δόθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, περισσότερο τους νάρκωσαν, παρά τους θεράπευσαν”.

Εξήγησε πως “ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη διετία αυτή. Η χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη κι όταν λέω δύσκολη δεν εννοώ αν είχε κάποιος ευθύνη. Εννοώ ότι χειροτέρευε μια κατάσταση μέρα με τη μέρα. Σαν ένας ασθενής να μπαίνει στα εξωτερικά ιατρεία, να κλείνεται σε έναν θάλαμο, να μπαίνει μετά στην εντατική, μετά να παθαίνει ανακοπές και μετά να λες ότι υπάρχει περίπτωση να τον χάσουμε. Όλο αυτό το πράγμα επέφερε ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό βάρος. Επειδή ο κόσμος του Άρη κινείται στα δύο άκρα, στον απόλυτο ενθουσιασμό και στην απόλυτη απογοήτευση και θυμό, πέρασε από την απόλυτη στήριξη, κουράστηκε από αυτό το πράγμα… Οι παίκτες ήταν ήδη κουρασμένοι και νομίζω ότι δόξα τω Θεώ η ομάδα που ασχολήθηκε με τη διαχείριση αυτής της κρίσης, που ήταν 3-4 άνθρωποι και θα πρέπει να αναφερθούν: Ο κ. Γουλιέλμος, ο Παναγιώτης Καπάζογλου που χειρίστηκε λίγο πιο εξειδικευμένα τα πράγματα, ο Παύλος Ζουλιάμης, ο κ. Πλιάκης, οι προπονητές, οι φυσιοθεραπευτές, οι γιατροί, οι φίλοι της ομάδας, οι αφανείς ήρωες, εσείς οι δημοσιογράφοι που μεταφέρατε μια εικόνα, το όνομα του Άρη, η ιστορία του Άρη, η εγρήγορση κάποιων επωνύμων ανθρώπων, όλο αυτό έδωσε στην ομάδα το “πάμε” και το “μαζί” και αυτό βοήθησε τα παιδιά”.

Τι ακριβώς έγινε αμέσως μετά από αυτή τη κατάσταση; “Όταν, λοιπόν, το καράβι βγαίνει σε ήρεμα νερά, εκεί αρχίζει αυτό το τραύμα να γίνεται θυμός. “Γιατί έζησα εγώ αυτή τη κατάσταση;”. Οι παίκτες ήταν θυμωμένοι, κουρασμένοι και εκεί έπρεπε να έχουμε κι εμείς μια ψυχραιμία. Εκεί πιθανόν έγιναν κάποιες λάθος εκτιμήσεις, κάτω από το καθεστώς αυτής της πίεσης, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα τον εξαιρετικό χαρακτήρα του Μούρτου και νομίζω ότι ξεχώρισε πάρα πολύ γρήγορα ο κ. Γουλιέλμος με την νομική εμπειρία του, ότι άλλο συναίσθημα κι άλλο δουλειά. Εκεί χειρουργικά αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία και προστάτευσε και τον Άρη και δεν εξέθεσε τον παίκτη. Υπήρξε κάποια ένταση, αλλά νομίζω ότι κινήθηκε σε ανθρώπινα όρια. Εύχομαι τα καλύτερα στον Σπύρο, μπήκε και στο πρωτάθλημα της έγγαμης ζωής, να του ευχηθούμε τα καλύτερα”.

To Top